Deciziile contra din CODA, la degetul lui Cosmin Popescu

116

bscap0359O mare parte dintre membrii Comitetului de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) din cadrul PD-L Gorj sunt încă la mâna fostului lider din umbră al organizaţiei, Ionel Manţog, şi la degetul lui Cosmin Popescu.

Asta deoarece Manţog încă controlează o parte importantă dintre pedeliştii din CODA, chiar şi în absenţa lui din acest organism. Manţog, spun surse din partid, trage astfel sforile chiar şi pe sub masa preşedintelui PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, folosindu-se de “marioneta” sa preferată, Cosmin Popescu. Deputatul, se vehiculează, că ar face semne discrete susţinătorilor lui Manţog, în cadrul şedinţelor CODA, pentru ca aceştia să voteze după placul fostului şef din umbră al organizaţiei.

Chiar dacă pare incredibil, Ionel Manţog controlează votul în CODA folosindu-se de susţinătorii cosmin popescu 3.săi care fac parte din acest organism. În lipsa sa de la şedinţele de vineri, cel care are grijă ca dorinţele lui Manţog să fie respectate este astfel Cosmin Popescu, aghiotantul de nădejde al fostului lider al PD-L Gorj. Mai mulţi membri ai CODA au susţinut că ar fi văzut cum Cosmin Popescu ar face semne unora dintre participanţi, în special în momentul în care ceva se supune la vot. Sunt voci care susţin că Manţog le-ar fi transmis susţinătorilor săi să voteze numai la ridicarea degetului lui Cosmin Popescu, fapt care s-ar fi şi întâmplat. Unii declară, de asemenea, că Popescu s-ar fi inspirat din Parlament, mai precis din episodul “Roberta Anastase şi Legea Pensiilor”, în a influenţa votul, ridicând sau coborând degetul.

Degetul jos pentru parlamentar

Dacă până nu demult Cosmin Popescu era considerat o victimă a servilismului faţă de Manţog, obedienţa de care dă dovadă şi acum după ce “fostul regim” a căzut, nu îl mai absolvă de vină în faţa colegilor din CODA. În loc să accepte poziţia pe care o ocupă la vârful organizaţiei, alături de Ion Ruşeţ, Cosmin Popescu dar şi Constantin Severus Militaru, fac tot posibilul să pună beţe în roate noului curent din PD-L Gorj. Ambii sunt conştienţi probabil că fără Manţog îşi vor pierde, atât locurile pe viitoarea listă de candidaţi la alegerile parlamentare cât şi afacerile pe care Ruşeţ le vrea la vedere.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here