Decizie șoc a Curții de Apel Craiova: Trei ani de închisoare cu executare pentru fostul șef de post de la Urdari! Polițistul a preferat detenția la penitenciarul din Severin

1889

O instanță a Curții de Apel Craiova s-a pronunțat, la finalul săptămânii trecute, în dosarul penal de tâlhărie calificată aflat pe rolul instanțelor de judecată din iunie 2016 privind infracțiunea de furt comisă de doi frați din Urdari. Este vorba despre Bebe Rică și Puiu Tauru. În judecată au fost trimiși atunci, în calitate de inculpați, și șeful de post din Urdari, la acea vreme, Nicu Pasăre, dar și ofițerul de poliție de la Rovinari, Ion Daniel Morie. Ambii polițiști au fost achitați de instanța de fond, Pasăre scăpând de instigare la mărturie mincinoasă în participație improprie față de trei persoane, favorizarea infractorului, fals intelectual și uz de fals. Instanța de apel a schimbat însă, joi, sentința, stabilind trei ani de închisoare în regim de detenție pentru fostul polițist.

Nicu Pasăre, fostul șef de post din Urdari, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi timp de trei ani de la executarea detenției, de o instanță a Curții de Apel Craiova care l-a găsit vinovat într-un dosar de tâlhărie calificată în care inculpatul Tauru Bebe Rică, din Urdari, a fost condamnat și el la 3 ani și jumătate de detenție. Polițistul Morie Ion Daniel, aflat la pensie la fel ca Nicu Pasăre, este achitat de acuzele care i s-au adus de favorizarea infractorului și fals intelectual și de Curtea de Apel Craiova.
De altfel, în toamna lui 2017, instanța de la Târgu-Jiu l-a achitat de acuzațiile aduse pe Morie, despre care anchetatorii susțineau că împreună cu Pasăre ar fi mușamalizat furtul de lemne de la Urdari. Autorii furtului au fost frații Puiu și Bebe Rică Tauru, cel din urmă fiind deja în spatele gratiilor pentru o tentativă de omor. El este cel a cărui soție l-a denunțat pe Pasăre la Parchet pe motiv că i-ar fi cerut „păsărică” pentru a închide ochii și la alte furturi de lemne de pe raza localității. Fostul șef de post a negat mereu acuzațiile, dar a fost condamnat și acolo cu suspendare, pe parcursul procesului Tauru și soția sa precizând că au făcut o înțelegere cu anchetatorii pentru ca Pasăre să fie prins în flagrant în timp ce cere favoruri sexuale, în schimb el urmând să scape de acuzațiile de furt ce i se aduceau. Până la urmă Bebe Rică Tauru a fost găsit vinovat și dacă la Judecătoria Târgu-Jiu a primit 8 luni cu suspendare, cam cât un șofer pentru un accident mai ușor, la Curtea de Apel acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Cu o pedeapsă de 8 luni cu suspendare, cu 2 ani termen de încercare și 60 de zile de muncă în folosul comunității s-a ales Puiu Tauru, fratele lui Bebe Rică.
Anchetatorii susțin că aceștia au fost prinși în timp ce furau lemne în pădure, dar au reușit să scape de polițiști și pădurarul care veniseră după ei în urma unui atac cu biciul și securea. Ulterior, cei „vătămați” au fost convinși să nu depună plângeri și cazul s-ar fi mușamalizat.

Fost agent, în carantină
Joi seara, fostul polițist a mers și s-a predat la Drobeta Turnu Severin, preferând să fie încarcerat la penitenciarul de acolo, decât la Târgu-Jiu, unde ar fi avut șanse mai mari să se revadă cu persoane pe care le-a anchetat în timpul carierei sale.
A.STOICA
G.IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here