Decizie definitivă pentru târgujianul Gheorghe Hagi

546

Tânărul de 25 de ani, Gheorghe Dumitru Hagi, din municipiul Târgu-Jiu, acuzat că, în perioada 2018 – 4 iulie 2019, ar fi efectuat mai multe operaţiuni cu droguri de risc, va rămâne în arest, în timpul cercetărilor. Decizia a fost luată, ieri, de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova, care i-au respins contestația formulată împotriva măsurii de arestare preventivă dispusă la Tribunalul Gorj, pe 5 iulie. Decizia instanței din Bănie este definitivă. Acesta va sta în arestul IPJ Gorj până pe 3 august. ,,Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de inculpatul Dumitru Gheorghe Hagi. Obligă inculpatul la plata sumei de 100 de lei, cheltuieli judiciare efectuate de stat. Definitivă”, a stabilit instanța.
Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Biroului Teritorial Gorj, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, au efectuat, pe 4 iulie, șase percheziții în județele Gorj și Olt, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc. Practic, după procurarea cantităţii de droguri, tânărul le-ar fi porţionat, cântărit şi ambalat, iar ulterior le-ar fi vândut către consumatori din judeţul Gorj.
În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, polițiștii au descoperit 50 de grame de canabis, două grindere, un cântar de precizie, pliculeţe folosite la ambalarea drogurilor şi şase terminale mobile, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii au pus în aplicare și șapte mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor.
,,La data de 5 iulie, tânărul de 25 de ani a fost prezentat Tribunalului Gorj, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalităţii organizate din Dolj și Olt. La percheziții au fost angrenați polițiști din Gorj, polițiști din cadrul Poliției de Frontieră Orşova, împreună cu jandarmi din Gorj”, potrivit unui comunicat al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here