Decizia judecătorilor, după perchezițiile de la Târgu-Cărbunești și Târgu-Jiu

877

Cei doi bărbați, tată și fiu, reținuți, marți seara, în urma celor patru percheziții efectuate, în aceeași zi, în Târgu-Cărbunești și Târgu-Jiu, au plecat, miercuri, din arestul IPJ Gorj. Unul dintre suspecți a fost arestat la domiciliu, iar celălalt se află sub control judiciar, fiind acuzați de complicitate la infracțiunea de proxenetism și de spălare de bani.,,Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaților formulată de DIICOT- Biroul Teritorial Gorj”, au decis magistrații Tribunalului Gorj. Hotărârea poate fi contestată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Anchetatorii au efectuat percheziții, marți, în patru locații, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism și spălare de bani.
,,Cele patru percheziții domiciliare, dintre care trei în orașul Târgu-Cărbunești și una în municipiul Târgu-Jiu, au vizat persoane bănuite de trafic de minori, proxenetism și spălare de bani. Doi bărbați de 35, respectiv 51 de ani, din comuna Jupânești și o femeie de 33 de ani, din Târgu-Jiu au fost conduși la sediul DIICOT din Gorj, pentru audieri. Față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj. Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 2014-2018, aceștia ar fi recrutat, transportat și cazat în Portugalia, în scopul exploatării sexuale, două minore de 16 ani, din județul Gorj. Totodată, cei trei ar fi sprijinit și alte tinere să practice prostituția în Norvegia, realizând un venit de aproximativ 400.000 de lei, bani pe care i-ar fi investit în imobile și autoturisme. În urma perchezițiilor au fost ridicate un autoturism, mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, carduri de memorie și înscrisuri.
În activități s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La desfășurarea perchezițiilor au fost angrenați polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu-Cărbunești și jandarmi din Gorj”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here