De la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, Operaţii ca-n centrele universitare, efectuate cu succes de către urologul Cinca

9888

În cadrul Compartimentului Urologie de la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, medicul Sorin Cinca operează cu succes pacienţi cu diverse afecţiuni din sfera urologică. Recent au fost efectuate două intervenţii complicate, care se operează, de obicei, în centrele universitare, însă pacienţii au avut încredere în profesionalismul medicului Cinca şi se pare că au făcut alegerea cea mai bună.

Conducerea Spitalului Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, în speţă managerul Constantin Târziu, şi-a propus să atragă tot mai mulţi specialişti, pe diverse domenii, astfel încât să poată acorda servicii medicale optime tuturor pacienţilor. Între medicii care s-au alăturat personalului de la acest spital se regăseşte şi urologul Sorin Cinca, angajat al unităţii spitaliceşti din Târgu-Cărbuneşti de la începutul anului 2018.
În momentul sosirii sale la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, dr. Sorin Cinca a găsit aparatură medicală nouă, în cutii, pe care imediat a pus-o în funcţiune. În aproximativ nouă luni, acesta a efectuat 90 de intervenţii chirurgicale, de la litiaze vezicale, la cancer de prostată, toate operaţiile fiind reuşite. Aşa se face că pe doctorul Cinca îl caută, la Cărbuneşti, oameni din toate colţurile judeţului, chiar şi din judeţele învecinate.

Intervenţii în premieră, la spitalul din Cărbuneşti
Recent, două intervenţii extrem de dificile au fost efectuate cu succes de către dr. Sorin Cinca. Concret, o femeie în vârstă de 44 de ani, din localitatea Bumbeşti – Piţic, care avea „pietre la rinichi” a fost operată la Târgu-Cărbuneşti, de către dr. Cinca, după ce consultase mai mulţi specialişti, chiar şi din alte judeţe. „Pacienta a fost diagnosticată cu calcul coraliform drept pe duplicaţie renoureterală completă (hemirinichi inferior); i-am efectuat o pielolitotomie dreaptă. A fost o operaţie clasică, deschisă, care a durat aproximativ două ore. Calculul avea 4 pe 3 centimetri. Pacienta se simte bine, s-a refăcut complet după intervenţie”, a confirmat medicul urolog Sorin Cinca.
Un alt pacient operat recent este tot din Bumbeşti-Piţic şi are 74 de ani. De data aceasta a fost vorba despre un adenom de prostată voluminos. „Am efectuat o adenomectomie transvezicală la un pacient diagnosticat cu adenom de prostată voluminos. Operaţia a fost reuşită, pacientul se simte foarte bine; adenomul respectiv avea aproximativ 300 de grame”, a precizat medicul urolog Sorin Cinca.
Chiar dacă nu are o secţie proprie de Urologie, ci doar un compartiment cu 5 paturi, Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti reuşeşte să se situeze în fruntea celorlalte unităţi sanitare din Gorj în privinţa intervenţiilor din domeniul urologiei, graţie profesionalismului de care dă dovadă dr. Sorin Cinca. În cursul acestui an, doctorului Cinca i s-au alăturat alţi doi medici tineri, cu care face echipă bună.
Medicul Sorin Cinca s-a format profesional la Clinica de Urologie din Târgu-Mureş, după care a lucrat 5 ani la Blaj, în judeţul Alba, şi alţi patru ani la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu.
De la începutul anului 2018, dr. Cinca lucrează la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu-Cărbuneşti, fiind coordonatorul Compartimentului Urologie, care funcţionează în cadrul Secţiei Chirurgie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here