De la politică la blog, cu ionelmantog.com

205

img_3141Ionel Manţog a găsit o nouă modalitate de a refula la adresa celor care i-au criticat atât de des metodele abuzive şi neortodoxe pe care le-a aplicat în perioada în care a preluat complet controlul PD-L Gorj, dar la care nu a renunţat nici în prezent. Sătul să se apere, în intervenţiile sale în media, Manţog şi-a realizat, probabil cu ajutorul vreunui consilier specialist în IT, un site care îi poartă numele.

Cele postate pe site-ul liderului ,,din umbră” al PD-L Gorj sunt similare cu postările altor blogări politici, cu diferenţa că Manţog, pe pagina care îi poartă numele, susţine că îşi apără intimitatea şi poartă un dialog cu sine.

“Nu e greu să găseşti adevărul e greu să ai dorinţa de a-l găsi”, îşi postează pe prima pagină a site-ul care îi poartă numele, Ionel Manţog.

Citatul aparţinând lui Nicolae Iorga este însoţit de imaginea ,,decupată” a pedelistului care te priveşte gânditor. Asta pentru început, deoarece mesajul postat de Manţog în aşa zisul cuvânt de început sau în explicaţia ,,de ce EU” spune totul. Manţog vrea să îşi cureţe imaginea pătată sau cel puţin vrea să facă asta de unul singur fără a mai apela la cei care deja îl servesc încercând să spele faţa pedelistului cu dosar penal, autor al unui accident rutier soldat cu pierderea unei vieţi omeneşti şi autor moral al unor ilegalităţi greu de dovedit.

Explicaţii frânte

“Insistenţa cu care unii îmi invadează intimitatea, în încercarea de a-mi construi o identitate care să corespundă dorinţelor şi aşteptărilor unora, ce şi-au făcut un scop în viaţă din a-i discredita pe alţii, satisfacţia altora, de a vedea cum haita “smulge” din trupul neputincios al prăzii, reaua credinţă cu care au învăţat unii să gestioneze existenţa noastră marcată de confuzia înţelegerii şi acceptării libertăţii şi altele.. m-au îndemnat să mă gândesc, mai mult decât de obicei, la dialogul cu mine şi la necesitatea, poate, de a mă explica”, sunt motivele enumerate de Manţog, un lider politic destul de ocupat de altfel, care l-au determinat să se dedice unui dialog la vedere pe site-ul său. poza 1“Citesc presa, urmăresc media televizată, particip vrând nevrând la dialogul de stradă… Mă găsesc, străin de tot ceea ce eu cred că însemn, în imaginea publică. Un personaj lipsit de valori, promovând interese meschine, un individ fără suflet, egoist şi indiferent la nevoile celor de lângă el, care uită adesea să fie bun şi uman… Un individ prea preocupat de a promova principiile mizere şi a specula oportunitatea de a fi în sfera Puterii”, îşi creionează Manţog imaginea realizată în ultimii ani de mass-media şi de liderii politici pe care el însă, într-un fel sau altul, a aprobat-o tacit.

Nedreptăţi şi instantanee la calculator

În încercarea de a schimba imaginea deja creată în ochii multora, Manţog încearcă să transmită că aşa-zisele nedreptăţi care i se fac l-ar atinge. “Deşi nu mă regăsesc în această imagine, deşi am încercat să mă ţin departe de comentariile răutăcioase, am început să resimt durerea nedreptăţii la care sunt adesea supus”, îşi completează monologul Manţog.

Pe site-ul sărăcăcios realizat în aprilie 2010, ale cărui texte postate nu au suferit nici măcar o minimă corectură, liderul ,,portocaliu” şi-a postat şi câteva fotografii. În unele Manţog este surprins aşezat în faţa unui calculator, în alta în faţa unui alt computer, în timp ce în una este în faţa unui laptop, fotografiile vrând să arate ,,setea” lui Ionel de a-şi scrie gândurile către cititori. Cert este însă că în afara acestui mesaj, site-ul www.ionelmantog.com este extrem de sărăcăcios.

Înapoi cu 20 de ani

Manţog şi-a postat doar unul dintre gândurile pe care a vrut să le transmită, şi care l-a adus înapoi în timp cu două decenii. “Acum 20 de ani, a fost o zi care a amprentat existenţa mea şi a familiei mele, indubitabil, mai mult ca oricare zi din viaţa mea, nu tocmai scurtă. Astăzi, după două decenii, privesc în urmă şi mă revăd cu aceleaşi idealuri, dar cu gustul amar al unor experienţe care mi-au dezvăluit ferocitatea, frivolitatea şi meschinăria ca valori ce tronează peste realitate. O realitate pe care eu, atunci, o priveam cu speranţa că îmi va oferi privilegiul de a schimba cursul istoriei”, completează Manţog. Pedelistul nu este singurul politician din Gorj care deţine un site care îi poartă numele. Parlamentarul Dan Ilie Morega are de câţiva ani un site în timp ce pesediştii Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru au câte un blog. Niciunul însă dintre cei enumeraţi nu şi-a folosit site-ul sau blogul pentru a-şi face mea culpa, cum a făcut Manţog.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here