De la C.N.”T.V.” la “Visul American” și înapoi

435

Este incontestabil că măsura valorii unei școli constă nu doar în valoarea profesorilor săi, dar mai ales, în reușita în viață a elevilor care i-au trecut pragul. Cu o tradiție de 125 de ani în spațiul cultural gorjean, aniversați anul acesta, și 22 de ani de tradiție a profilului Matematică – Informatică, C.N.”T.V.” a format și formează elevi de excepție care au devenit absolvenți cu strălucite cariere în IT și nu numai.
Unul dintre aceștia este Bogdan Druțu, absolvent al C.N.”T.V.”, în anul 2006, inginer la compania americană Google – Mountain View (California) și care, în numai trei ani, a reuşit să ajungă la poziția de Senior Software Engineer.
În cadrul proiectului ”Ambasadori în licee” derulat de Google în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Bogdan Druțu a fost desemnat ”ambasador” al colegiului C.N.”T.V.”, calitate în care va susține vineri, 8 mai 2015, două prezentări în amfiteatrul C.N.”T.V.” cu titlul ”The Magic Behind Google” în care va explica elevilor semnificația noțiunilor „Computer science” și „Software engineer”.
De asemenea, va împărtăși elevilor ce înseamnă să lucrezi într-o companie multinațională cum e Google, cu dorința încurajării acestora în alegerea programării ca opțiune de viitor, opțiune atractivă profesional și financiar, piața de IT din România și din lume fiind departe de a-și fi acoperit necesarul de specialiști.
Dacă astfel de absolvenți își amintesc cu drag de colegiul pe băncile căruia și-au conturat reperele pentru viitor și cu recunoștință și respect de dascălii lor, aceast lucru nu poate fi decât motiv de bucurie și mândrie pentru noi toți.
Prof. Gabriela Nodea, C.N. ”Tudor Vladimirescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here