De la agenda de la CE Rovinari, la camera video din ceas / Rușeț: “Nu sunt în măsură să confirm sau să infirm dacă a existat aparatură de bruiaj sau audio-video în biroul lui Ciurel”

544

Șeful Departamentului Administrativ şi Servicii, Ion Ruşeţ, a mărit ieri suspansul în legătură cu aparatura “clandestină”, găsită, miercuri, în biroul lui Laurențiu Ciurel. Acesta a menționat, în fața jurnaliștilor, că aparatura electronică şi documentele ridicate din biroul fostului manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, vor fi analizate de o comisie specială din cadrul companiei pentru a se vedea dacă există sau nu aparate de bruiaj şi înregistrare audio-video. Scandalul legat de biroul lui Ciurel a ajuns însă la Guvern, premierul Dacian Cioloș trimițându-și Corpul de Control la CEO pentru a verifica dacă aparatura respectivă a fost sau nu achiziționată din banii companiei. Incidentul a inflamat și liberalii gorjeni care au declarat, joi, că SRI și IPJ Gorj ar trebui să se autosesize în acest caz și să facă o anchetă privind aparatura ilegală găsită în biroul fostului manager al unei companii de stat. Reamintim că, Ciurel a mai fost implicat într-un scandal similar în 2009, când a fost destituit din funcția de director general al CE Rovinari, atunci printre actele acestuia găsindu-se o agendă pe care erau trecute diverse sume de bani.

Toate documentele şi aparatura electronică din biroul fostului director general au fost sigilate şi depuse în cutii speciale, urmând să fie desfăcute în prezenţa lui Laurenţiu Ciurel şi analizate de o comisie constituită din ordinul Directoratului unităţii, a anunțat Rușeț, cel care a făcut parte din comisia care a inventariat bunurile fostului manager. Reamintim că, biroul lui Ciurel a fost spart, în timpul în care acesta se afla în concediu medical, singurul care poate fi aplicat pe timpul preavizului în care se află Ciurel, pentru că acesta nu a eliberat încăperea la data la care a fost notificat de către conducerea unităţii, respectiv 2 februarie 2016, orele 18,00. “Toate documentele au fost opisate, sigilate şi depuse în cutii speciale. Toate bunurile au fost inventariate, puse în cutii şi sigilate. Niciun bun sau document nu a fost scos din acest birou, de asemenea, nu au fost bunuri care nu au fost pe inventar şi au fost considerate bunuri personale”, a spus, ieri, Rușeț.

Probleme cu spatele
“Laurenţiu Ciurel se află în aceste zile în incapacitate de muncă, am înţeles că are o problemă de sănătate, urmând ca la revenirea dânsului să-şi poată ridica bunurile personale şi să stabilim de comun acord de ce bunuri are nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în noul birou pus la dispoziţie în sediul sucursalei Divizia Minieră. În timpul desfăşurării inventarului, bunurile electronice erau în funcţiune, a trebuit să apelăm la specialiştii noştri din IT (…) în momentul de faţă nu sunt în măsură să confirm sau să infirm dacă a existat aparatură de bruiaj sau audio-video”, a mai completat șeful comisiei.
La un post central de televiziune apăruse informația că aparatura în cauză fusese cumpărată chiar din banii CEO, lucru necunoscut de Rușeț. “Dacă această aparatură s-a cumpărat din banii companiei trebuia să fie inventariată şi să se regăsească pe inventarul domnului Ciurel. Sunt aspecte pe care le vom clarifica în perioada imediat următoare”, a spus acesta.

Stație din comerț?!
Ciurel a precizat, în schimb, că aparatura de bruiaj despre care se vorbeşte ar fi doar o simplă staţie cumpărată din comerţ pe care a primit-o cadou din partea unei persoane care i-a spus că respectivul dispozitiv detectează dacă există microfoane în încăpere. “Aparatura asta care de fapt se poate purta într-un buzunar la piept puteam să o iau cu mine fiindcă am fost notificat să plec în data de, la ora de. Tot ce susţine domnul Ciobotărică (managerul interimar al CEO – n.r.) că este aparatură de bruiaj este cu totul şi cu totul altceva, este o banală staţie cumpărată din comerţ, despre care cine mi-a adus-o spune că detectează dacă eşti interceptat, adică dacă sunt microfoane în încăperea în care stai. Nu ştiu unde anume era amplasată această staţie în birou, despre o cameră video nu ştiu nimic despre existenţa ei”, a spus Laurenţiu Ciurel.
De altfel, pe “nu” l-a mai luat în brațe Ciurel și în 2009 când, la fel, nu și-a părăsit fostul birou de director al CE Rovinari decât forțat. Atunci în birou s-a găsit o foaie dintr-o agendă în care Ciurel scrisese numele unor persoane cărora le-ar fi dat niște sume de bani. Și atunci, Ciurel a negat existența acesteia spunând că “e o făcătură a sindicatelor”. “M-au sunat mai multe persoane din complex, care mi-au spus că liderii de sindicat se laudă cu o bombă de presă. Este o hârtie pe care spun că au luat-o din coşul de gunoi după ce am plecat eu. Îi cred în stare să umble prin coşul de gunoi, că sigur domnul Leșu Daviţoiu (n.r.: următorul director general) nu s-ar fi pretat la aşa ceva”, spunea atunci Ciurel, cel care a refuzat și atunci să-și elibereze biroul care a ajuns să-i fie, ca și de data aceasta, spart.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.