Dascălii suspendaţi pentru subevaluarea unei lucrări de Bac

307

contestatieDoi dintre profesorii gorjenii care au corectat lucrările absolvenţilor de la bacalaureat sunt sub ancheta Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Întrucât nota pe care au acordat-o unei eleve a fost aproape cu patru puncte mai mică decât nota pe care o merita, cei doi riscă să fie suspendaţi până la cinci ani.

Pentru că au corectat greşit o lucrare a unei eleve din Motru, la proba de limbă şi literatură română a examenului de bacalaureat, riscă să fie suspendaţi. Este vorba de două cadre didactice din comisia de evaluare, care au dat cu aproape patru puncte mai puţin decât merita, unei candidate. Acest lucru a fost descoperit de către profesorii care au recorectat lucrarea, după ce eleva a depus contestaţie. Absolventa care a fost nedreptăţită este Diana Cocir, din Motru. Înainte de contestaţii, Diana a fost notată cu 3.40 la limba română, la matematică a obţinut 5.80, iar la ultima probă scrisă, unde a ales fizica, a fost notată cu 7.65. Iniţial, datorită notei de la limba română, eleva nu a fost admisă. Din fericire pentru ea, a fost inspirată şi a depus contestaţie. În urma reevaluării lucrării, Diana s-a aflat printre cei 47 de elevi care au fost promovaţi în urma contestaţiilor. Tânăra a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, după ce la nota de 3.40 de la limba română au mai fost adăugate 3.90 puncte, tânăra reuşind să obţină 7.30 la prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat. Tânăra nu a fost afectată de ancheta inspectorilor şcolari. „A rămas valabilă nota acordată în urma recorectării, eleva nefiind afectată”, a declarat Daniela Bogea, inspector şcolar de limba română.

Dascălii riscă să fie suspendaţi cinci ani

Întrucât nota dată elevei a fost mai mică cu 3.90 de puncte faţă de cât merita, cei doi dascăli care au corectat lucrarea riscă să fie suspendaţi timp de cinci ani, în acest interval de timp nemaiavând voie să participe la examene naţionale. „Lucrarea elevei a fost recorectată după baremul de corectare la limba şi literatura română, de către o comisie de la Craiova. S-a demonstrat că nota acordată iniţial elevei nu este cea pe care o merita. Valoarea lucrării este undeva între 3.40, nota iniţială şi 7,30, nota finală”, a mai adăugat Bogea. O scuză a profesorilor din Gorj care au picat-o pe elevă este faptul că au fost presaţi de timp. Vina este împărţită între profesorii din Gorj şi cei din Dolj. „Atât corectorii gorjeni cât şi cei doljeni sunt de vină. Unii au dat o notă sub medie şi ceilalţi mult mai mare. Cei doi profesori din Gorj riscă să suporte o interdicţie de evaluare, la examenele naţionale, în următorii cinci ani”, a mai precizat Bogea.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.