Daruri şi tradiţii specifice, pentru vârstnicii Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni

361

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj vor organiza şi în acest an un program premergător Sărbătorilor de iarnă pentru beneficiarii Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni din comuna Runcu.

Un gram de fericire va fi adus în aceste zile pentru vârstnicii internaţi la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni din comuna Runcu. „Spiritul sărbătorilor înseamnă nu doar cadouri şi urări de La mulţi ani, ci şi o vorbă bună şi o îmbrăţişare. Din păcate, mulţi dintre semenii noştri nu au posibilitatea de a se afla alături de familie în această perioadă a anului. Noi ne străduim să le oferim beneficiarilor serviciilor subordonate DGASPC Gorj, un climat cât mai asemănător cu cel al unui mediu familial. În acest sens, în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă, organizăm în fiecare centru de asistenţă socială activităţi specifice. Astfel, în data de 7 decembrie, de la ora 10.00, la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni din comuna Runcu, sat Suseni, se va desfăşura evenimentul intitulat sugestiv „Împreună de sărbători”, care cuprinde mai multe activităţi. Vom începe cu tradiţionala acţiune de sacrificare a porcului de Crăciun, obicei specific poporului român, care are loc în orice gospodărie, de Ignat. Copiii de la Căminul Cultural Polovragi vor susţine un program artistic alcătuit din colinde şi jocuri populare, după care vor urma recitaluri de poezie şi colinde, prezentate de către beneficiarii complexului. (…) Împreună vom aduce bucurie pe chipurile şi în sufletele bătrânilor care îşi duc traiul de zi cu zi în Complexul de la Suseni şi care aşteaptă o vorbă bună, un gest de mângâiere şi o îmbrăţişare, care să le aline dorul de cei dragi”, a declarat directorul general al DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu.
Totodată, joi, cei 85 de beneficiari ai Complexului de Îngrijire şi Asistenţă Suseni vor primi şi vizita lui Moş Crăciun, care va veni cu sacul plin de daruri.

1 COMENTARIU

  1. F frumos gestul dar atit vor vedea cum taie porcul,vor saliva dupa care porcul transat ia drumul prietenilor ptr favorurile facute. Cadourile se impart intre ei iar batrinii maninca un corn. Se stie practica de ani de zile desi acei porci sunt crescuti pe banii batrinilor din mincarea lor. Dar mai dormiti putin mai marii judetului ca e de bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here