Dan Vîlceanu îl interpelează pe ministrul Educației cu privire la cazul Ișfan

238

REF: Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a interpelat ministrul Educației cu privire la presiunile pe care inspectorul general școlar al ISJ Gorj le exercită asupra unor angajați.

Deputatul liberal a depus, astăzi, o interpelare prin care solicită ministrului Educației, Valentin Popa, să ia măsurile care se impun în privința modului inacceptabil prin care inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ion Ișfan, tratează angajații din sistem. În urmă cu câteva zile, Ișfan a cerut note explicative și a pus presiuni pe două angajate care au făcut public faptul că, după ce au muncit o lună de zile, nu vor primi niciun leu salariu, dimpotrivă sunt nevoite să aducă bani de acasă pentru a-și achita contribuțiile către stat.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, consideră inadmisibil ca șefi de instituții să recurgă la presiuni asupra subordonaților și să interzică unor oameni dreptul la liberă exprimare, un drept garantat de Constituția acestei țări. ”Este inadmisibil ca în anul 2018, șefi de instituții de învățământ din România să recurgă la forme de tip securistic pentru a intimida salariații. Vă semnalez, domnule ministru, cel puțin două cazuri, în care îngrijitoare de la o școală din comuna Roșia de Amaradia, județul Gorj, care au vorbit public despre faptul că la finalul lunii nu încasau bani, ci aduceau bani de acasă, au fost chemate de directorii de școli, la ordinul șefului Inspectoratului Școlar Gorj, Ion Ișfan, și li s-au cerut explicații pentru declarațiile publice. Vă reamintesc domnule ministru, că atunci când ai un contract cu o instituție de stat, nu semnezi renunțarea la drepturile prevăzute în Constituția României, precum libertatea de exprimare. Este condamnabil că cineva își permite, doar pentru că este șef și are susținere de la partid, să-și supună angajații unor astfel de presiuni. ” ,  se menționează în interpelarea depusă.

Totodată, deputatul de Gorj solicită ministrului Educației să verifice și să ia măsurile necesare în acest caz, mai ales că nu este pentru prima dată când sunt semnalate situații în care inspectorul școlar general al ISJ Gorj emite decizii abuzive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here