Dan Floarea, încă un dosar penal!

735

Afacerile înfloritoare pe care le făcea în urmă cu un deceniu fostul patron de la fosta Tech Safety SRL Târgu-Jiu, Dan Radu Floarea, i-au adus acestuia încă un dosar penal. Omul de afaceri este inculpat în acest dosar alături de nașul său, fostul senator Cătălin Voicu, dar și de fostul său asociat Ion Dumitru Măruță. Inculpați în dosar sunt și Nicolae Coroiu, fost director general al Electrica SA, și Petru Andronache, director comercial al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice (SISE) Moldova, aflat în executarea pedepsei închisorii într-o altă cauză.

Ce a mai făcut Floarea și amicii săi de afaceri pentru a se alege cu un nou dosar penal? A vândut către SISE Moldova echipament individual de protecție a muncii, deși unitatea de stat nu avea nevoie de marfa respectivă. Produsele vândute de Tech Safety au fost luate însă de compania de stat în urma telefoanelor date de Cătălin Voicu în perioada 2004-2005, fost consilier prezidențial la acea vreme și ulterior senator de Bacău. „În perioada 2004-2005, inculpatul Floarea Radu Dan, în calitate de acţionar al SC TECH SAFETY SA, împreună cu administratorul Măruţă Ion Dumitru şi în înţelegere cu directorul general al ELECTRICA SA – Coroiu Nicolae şi Voicu Cătălin, ştiind că nu s-au organizat proceduri de achiziţie publică, a efectuat livrări de produse către SISE Moldova în cantităţi foarte mari (14.750.685 lei fără TVA), cu preţuri la care s-au practicat adaosuri comerciale până la 2.490,93%, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale, prin aceasta înlesnind cauzarea prejudiciului sus menţionat”, spun anchetatorii, prejudiciul estimat de DNA fiind de aproape 1.4 milioane euro.
Floarea și Măruță vor fi judecați pentru complicitate la abuz în serviciu, ca și Voicu, în timp ce șefii unităților de stat sunt acuzați de abuz în serviciu în formă continuată.
Trimiterea în judecată a celor cinci se face cu puțin timp înainte ca Floarea să primească verdictul de la instanță în procesul în care este judecat pentru acuzații similare în dosarul în care este inculpat și primarul de la Peștișani, Florin Pavel, Primăria condusă de acesta derulând afaceri la fel de ilegale ca și cele făcute de Electrica și Tech Safety cu un deceniu în urmă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here