Cursuri de început de an, demarate de AJOFM Gorj

2375

Trei cursuri de formare profesională au fost demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 75 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna ianuarie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 75 de persoane: sudor – 25 de persoane; lucrător în comerț – 25 de persoane; instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – 25 de persoane. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 91de programe de formare profesională pentru 1.501 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: ospătar (chelner) vânzător în unitați de alimentație – 153 persoane; lucrător în comerț – 129 persoane; bucătar – 90 persoane; inspector (referent) resurse umane – 83 persoane; instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – 81 persoane; agent de securitate – 56 persoane; competențe cheie – comunicare în limba română – 56 persoane; sudor – 54 persoane; competențe cheie – comunicare în limba engleză – 53 persoane; tâmplar universal – 53 persoane. Judeţele în care, în luna ianuarie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Dâmboviţa (168 persoane), Vrancea (168 persoane), Braşov (126 persoane), Galaţi (112 persoane).

Sute de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 300 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: tâmplari, ajutor bucătar, șofer autoturisme și camionete, croitori, lucrător gestionar, tipograf, legător manual, asistent farmacist, mecanic auto, asistent medical generalist, agent de vânzări, designer vestimentar, șofer autobuz, operator suport tehnic pentru servicii de comunicații electronice, asistent medical balneofiziokinetoterapie, masor, kinetoterapeut, fiziokinetoterapeut, lăcătuș mecanic, biolog, agent de securitate, stivuitorist, operator la mașini-unelte cu comandă numerică, electrician, patiser, inginer mecanic, manipulant mărfuri, medic veterinar, muncitori necalificați în agricultură, inginer automatist, inginer electromecanic, șef fermă agricolă, contabil, cameristă, ospătar, barman, bucătar, fochist, tehnician frigotehnist, gestionar depozit, inginer în industria alimentară, strungar universal, stivuitorist, operator introducere, validare și prelucrare date, zidar rosar-tencuitor, dulgher, tehnician proiectant, moașă, tehnician gestiunea producției, infirmier, îngrijitoare, spălătoreasă, confecționer cablaje auto, ucenic, expert jurist, controlor calitate, magaziner, cofetar, consilier economic, șoferi mașini de mare tonaj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here