Curg demisiile în PSD. Pasti, atac dur: „Niște vai de capul nostru”, pe lista de la Târgu-Jiu

1753

Scandal în PSD, înainte de campania electorală pentru alegerile locale. Mai mulți membri de partid au demisionat în această vară, iar următorul pe listă va fi consilierul municipal Cristian Toader Pasti. Acesta critică lista PSD pentru Târgu-Jiu și pune tunurile pe viceprimarul Aurel Popescu, cel care face și desface jocurile politice în organizația de la Târgu-Jiu.

Consilierul municipal Cristian Toader Pasti și-a anunțat plecarea din PSD și, implicit, retragerea din politică. Aflat pe patul de spital, fiind infectat cu noul coronavirus, Pasti îl atacă dur pe viceprimarul Aurel Popescu, cel care a încropit lista de consilieri municipali din Târgu-Jiu. Pe ea se regăsesc oameni veniți de la alte partide, ALDE sau PSRo, aleși răsplătiți pentru că au făcut jocurile PSD în Consiliul Local.
„Din zece consilieri locali din legislatura trecută, doar doi se regăsesc acum. Eu zic că oamenii au fost foarte serioși, iar unii dintre ei puteau să se regăsească și acum. Am fost nemulțumiți că am fost dați la o parte și în locul nostru, dacă se aduceau oameni de valoare, nu era nicio problemă. Dar, din punctul meu de vedere, s-au adus niște vai de capul nostru. Adică, întreb și eu, când au intrat în partid niște indivizi, când au fost validați, dacă vechimea în partid mai e un criteriu, dacă nu găseam în partid oameni pe care să-i punem pe listă și trebuia să-i aduceam așa, pe sub mână. Deci, pentru mine, ce a făcut Aurel Popescu este de o mizerie…”, a declarat Pasti, la Radio Infinit.

„Nu vor recâștiga Primăria Târgu-Jiu”
Directorul ADIA Gorj a anunțat că își va da demisia din PSD după alegerile locale. „După cum vedeți, curg demisiile în PSD, în fiecare zi sunt demisii. Iar eu am atras atenția că nu este corect cum s-a procedat. Atât și nimic mai mult! După alegerile locale, îmi dau demisia din PSD și ies și din politică. Cine are nevoie de experiența mea, de probitatea mea morală, îl servesc cu plăcere, indiferent de la ce partid este”, a mai spus Pasti, convins fiind că PSD nu are șanse să recâștige Primăria Târgu-Jiu.
Pasti nu se delimitează de Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, căruia îi este consilier personal. „Îl susțin până-n pânzele albe pe Cosmin Popescu, un om extraordinar, și-l votez cu două mâini, dar pe Aurel Popescu, zero voturi. Și-a bătut joc de organizația municipală și de o echipă extraordinară. Uitați-vă câți oameni de valoare au plecat, oameni care au slujit partidul, eu 17 ani, Alin Rădulescu – 13 ani, Adi Tudor – 20 și ceva de ani, adică oameni care și-au identificat o parte din viață cu acest partid și tu îi dai pe toți la o parte și aduci oameni care nu au fost în partid trei zile. Ca să-și bată joc de mine unul care a făcut de râs partidul la alegeri, și acum îl va mai face încă o dată, nu accept lucrul acesta. PSD nu va mai recâștiga ani buni Primăria Târgu-Jiu”, a declarat Pasti, spunând despre candidatul PSD la Târgu-Jiu că este unul „apatic”.

Tot mai multe critici
Viceprimarul Aurel Popescu, președintele PSD Târgu-Jiu, s-a declarat mâhnit de declarațiile lui Pasti. „Este alegerea dumnealui, dragoste cu de-a sila nu se face niciodată”, a spus Popescu, care și-a atras, în ultimele zile, numeroase critici din interiorul partidului, inclusiv de la reprezentanți ai pensionarilor.
Inclusiv omul de afaceri Ion Iordache a făcut referire la lista PSD pentru Târgu-Jiu, criticând partidul pentru promovarea fostului liberal și aldist Eduard Lădaru. „La municipiu, vor să-l promoveze pe Lădaru în consiliul local, oameni din ăștia care n-au făcut nimic în viața lor, care nu știu decât să facă gălăgie! Nu pot să susțin așa ceva, nu mă bag într-o echipă ca să mă fac de râs”, spunea Iordache.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here