Curajoşii părăsesc corabia, şobolanii rămân pe loc !

362

foto predo 2Râdem noi, dar nu-i râsul nostru. Purceaua-i moartă-n cocină. În explozia informaţională din mileniul trei, la noi, prima rămâne presa scrisă. Totuşi. Ne amuzăm copios nu numai la bancurile de pe internet. Ori la parodia după „El Zorab” de George Coşbuc, despre situaţia tristă, deşi hilaro-conflictuală, dintre dr. Raed Arafat şi Traian Băsescu.

Acela care l-a şi decorat, cândva. Aşa cum a mai făcut-o cu conjudeţeanul nostru Florin Cârciumaru, doctor inginer şi primar de ditamai municipiul, pe deasupra. Ce-i drept, dr. Raed Arafat s-a comportat admirabil. Dovedindu-se mai curajos şi mai român decât ministrul (Ne)Sănătăţii noastre, doctoraşul Ladislau Ritli. Sau Ritli Ladislau, că-i totuna. Mă rog, anterior demisiei, şi lui Raed Arafat i se ceruse imperativ intrarea în UNPR. Refuzată. Nu şi de domnul primar şi preşedinte de (mare) Onoare al organizaţiei PSD Gorj. Care se mai gândeşte. Cum s-ar spune la jocurile de cărţi, „mai stă o mână”! Cum PSD îi permite, să mă ierte(dar cam acesta e adevărul declarat şi de domnia Sa), Marele Maestru al Combinaţiilor, nu doar locale, are de ales între UNPR şi PDL! Cum ar veni, merge la acela care dă mai mult. Deie Domnul să ne înşelăm. Nu-i nici locul şi nici cazul să analizăm catastrofala Lege a sănătăţii şi asigurărilor sociale. Mărul discordiei între preşedintele României şi mai românul dr. Raed Arafat. O lege infectă şi în urma căreia, dacă va rămâne ca acum, când e doar în faza de proiect prost croit în alambicurile Cotrocenilor, vor muri pe capete. Rumâni săraci, nu bugetofagi ori oameni de afaceri tulburi dar prospere. Atragerea de parlamentari şi primari de la alte partide este o mai veche marotă a PDL şi UNPR. Deputatul Dan Ilie Morega nu este o excepţie. Şi ştie de ce. Fie că-i vorba de judeţe, fie de capitală momeala Puterii – care dă bani parlamentarilor şi primarilor, pe colegii şi pe localităţi, după cum pun botul – continuă. Momeala e folosită şi de pescari. Nu de pescarii de suflete ori de caractere. Ci de peşti. Numai cu UDMR-ul nu ţine. Numai Tribunul Corneliu Vadim Tudor reuşise, cu PRM-ul lui, o vreme să racoleze şi maghiari. Deoamdată, PDL-ul nu! Dar nici nu le trebuie. E suficient că-i are la guvernare. Unde face cu ei ce vrea. Culmea firescului, şi viceversa este adevărată. În fond, UDMR deţine directoratul general al Radiodifuziunii Române dar şi conducerea ministerului Culturii, Cultelor şi Ptrimoniului, prin medicul veterinar Kelemen Hunor. Doctor de animale şi animăluţe ca şi frate-su Kelemen Attila, care-i şi el, nu-i aşa, europarlamentar. Coleg cu EBA, cum ar veni. Cazurile de curaj, precum al cetăţeanului român dr. Raed Arafat, se vor înmulţi. Nu mă îndoiesc de acest lucru. Cei mai mulţi rămân pe corabie, cum spuneam în titlu. În fond, pentru toţi supuşii Măriei sale Zeus cel Portocaliu se găseşte câte un oscior, dacă nu chiar ditamai osul de ros. Ca la Mediu, unde-i staroste Borbely şi mai nu ştiu cum. Partizan al Proiectului roşia Montană, precum avocatul din oficiul Cotrocenilor – Traian Băsescu!

P.S. La editorialul de ieri, firesc, s-a comentat în fel şi chip. Fac remarca, scăpată, cum că şi la firmele serioase de sondat opinia publică există o marjă de eroare: plus-minus 3%. Aşa că diferenţa dintre primarul Florin Pavel(27,2%) şi principalul contracandidat Nicolae Nicolcioiu(26,1%) este infimă. Celor care mă acuză că n-am scris nimic de secretara Miruna le fac precizarea că ea are buletin de Târgu Jiu şi se numeşte acum Porumbel. Deci nu candidează şi nu are cum să fie aleasă. Deocamdată, domnia sa are soţ şi este numai aleasa primarului Florinel, care a adus-o, special, de la Târgu Cărbuneşti. Nu mai aproape de casă, ci de el.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here