Cum se schimbă și meniul când nu mai ești manager la CEO? Boza a trecut de la mesele servite la Aqua, la pizza la pachet

13729

Sorinel Boza nu mai este, de mai bine de o săptămână, manager al Complexului Energetic Oltenia, iar schimbarea din funcție i-a provocat și o serie de mari modificări la locul de muncă. De la mutarea într-un birou mai mic la refuzul apropiaților de a servi împreună masa la restaurantul de lângă companie a fost doar un pas, motiv pentru care, fostul director general a preferat refugiul în actualul spațiu lucrativ chiar și la orele de masă. Cu siguranță, prietenii de conjunctură au spus că nu e bine să mai fie văzuți în compania fostului boss, așa că, Boza a fost observat, luni și marți, singur cu o pizza sub braț, ieșind de la Restaurantul Aqua și intrând cu hrana la pachet, în sediul companiei. Miercuri și joi, Boza a schimbat meniul, acesta servindu-l într-o altă companie, departe de ochii curioși, la București. De la serviciu a lipsit motivat, acesta fiind învoit de șeful său Burlan pentru a participa la Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei.

Pe data de 27 ianuarie, Sorinel Boza a fost demis din funcția de președinte al Directoratului CE Oltenia, pierzând funcția de manager al companiei în favoarea lui Daniel Burlan. Schimbarea a fost una prognozată de mai mult timp, după ce managementul defectuos al lui Boza a apărut creionat în mai multe rapoarte de control ale Ministerului Energiei și chiar ale Corpului de Control al fostului premier Dăncilă. Boza a pierdut scaunul în lipsă, fiind plecat în una dintre multele sale deplasări în străinătate pentru ,,binele’’ companiei. Deși a plecat la Bruxelles șef, s-a întors subaltern, iar la pachet cu destituirea a primit și un scaun mai mic, un birou și mai mic și o secretară furioasă. Mai exact, Boza a fost mutat în biroul lui Ionel Ilie, iar Burlan i-a mutat secretara într-o mică încăpere situată lângă grupul sanitar de pe etaj. Secretara furioasă a fost la un pas să nu-l mai servească pe fostul manager, pentru că Boza pierduse puterea. Când a văzut că nu are de ales, aceasta a rămas în slujba fostului șef, dar deloc încântată.

Și funcția la pachet…
Alături de schimbările ,,climatice” au apărut și altele, foștii săi ,,prieteni” au luat distanță de acesta, considerând că o prietenie cu un fost nu dă bine la CV. Mesele întinse de la Aqua, în special în compania secretarei sale și a mai multor ,,apropiați” s-au transformat acum în mese singuratice în biroul de la CEO, hrana fiind zilnic o pizza, luată la pachet. Boza a servit același meniu și luni și marți în această săptămână, preferând acest tip de hrană în locul prânzurilor sofisticate de luna trecută, în compania unor subalterni gălăgioși. Miercuri însă Boza, sătul de aceeași pizza, a schimbat meniul, pardon decorul, și a cerut o învoire două zile la București, evident în interes de serviciu. În aceeași perioadă, secretara sa din perioada de glorie și-a luat liber, considerând probabil că merită odihnă, după niște zile agitate în care regimul său preferențial a scăzut. Boza a plecat la București la un eveniment lucrativ, la Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, unde ocupă o poziție de conducere, urmare a faptului că deținea o alta la Târgu-Jiu. Și fără funcția de manager, Boza, în mod surprinzător, a fost reconfirmat la CNR-CME și a primit și o medalie. Această distincție nu i-a adus lui Boza prea mari satisfacții, deoarece una similară a primit și inginerul Ionuț Predoiu, fostul consilier al lui Vițan, situat mult mai jos în ierarhia funcțiilor din CEO.
ANAMARIA STOICA

3 COMENTARII

  1. Pleac-ai nostri,vin ai nostri,noi ramanem tot ca prostii.De cate ori e de dat se schimba directorat ,strategie ori tupeu stie bunul dumnezeu.Sindicatele sunt praf ,slugi la directorat ,mineru are salar” cat un vanzator la bar.Cu asa democratie ciuciu demografie ……..

  2. La mese întinse și la smecherii sunt primii directorii, dar uite ce repede se distanțează colegii de cel care nu mai e în funcție, care altădată mai sa se sacrifice la maxim. Asa e romanul, parsiv și mitocan. Și exemple de astea sunt multe prin acest orășel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here