Cum să ne curățăm corect accesoriile de make-up

594

Accesoriile de make-up precum pensulele sunt temelia rutinei noastre de frumusețe. Ne bazăm pe ustensilele noastre să facă totul perfect de la sculptarea feței până la a obține un glow perfect. Pensulele de make-up merită respectul nostru când vine vorba de curățare și întreținere. Astfel, trebuie să le curățăm constant pentru a îndepărta urmele de make-up, bacteriile și murdăria. Iar dacă pensulele nu sunt curățate cum trebuie, pot duce la iritarea pielii, ceea ce o va face sensibilă și predispusă la acnee.

Majoritatea dermatologilor și artiștilor de make-up ne îndrumă să ne curățăm pensulele regulat pentru a îndepărta excesul de produs de pe ele și pentru a le menține calitatea. Părul pensulei și buretele de make-up au pori în care se pot ascunde bacterii și uleiuri ale feței care pot cauza o aplicare neuniformă a machiajului și apariția coșurilor. La folosirea ustensilelor sintetice, acestea ar trebui curățate după fiecare utilizare. În schimb, dacă folosești o pensulă din fibră naturală, aceasta nu ar trebui curățată la fel de des, întrucât se poate degrada. Aplică puțin alcool pe un prosp și curăță delicat pensula prin mișcări circulare o dată la câteva zile și spală pensula sub apă doar o dată pe lună.

Pentru pensule sintetice
Asemeni părului tău, cu cât sunt mai murdare pensulele, cu atât mai multă curățare necesită. Ca și părul nostru, diferitele tipuri de păr necesită diferite tipuri de șampon. Pentru pensulele sintetice cel mai eficient curățător se află chiar în bucătărie, și anume detergentul de vase. Da, este destul de puternic să elimine excesul de produs adunat atât de pe farfurii, cât și de pe pensulele de machiaj. Într-un pahar de plastic se amestecă o linguriță de detergent de vase și se lasă pensulele în amestesc pentru câteva minute pentru a se înmuia. Produsele sintetice nu au pori, ceea ce face ca uleiurile să se coaguleze și să îngreuneze pensula, care își va pierde forma. Două runde de curățare își vor face efectul chiar și asupra pensulelor care sunt folosite pentru produse groase precum anticearcăn.

Pentru pensulele din păr natural
Pensulele cu fibre din păr natural au pori și necesită să fie îmbălsămate pentru a evita degradarea sau chiar ruperea acestora. Folosind șampon și balsam de bebeluși se vor curăța pensulele delicat a căror calitate rămâne intactă. Cu ajutorul mișcărilor circulare în podul palmei a pensulei se va elimina excesul de produs.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here