Cum procedezi în fața unui spărgător?

1583

Mulți proprietari de case nici măcar nu vor să se gândească la un posibil jaf în ceea ce privește locuința lor. Cu toate astea, cel mai bun lucru este să previ o spargere, înainte de a avea loc daune materiale și morale semnificative. Întocmirea unui plan și gândirea în avans a unei evadări, evitări sau alte acțiuni în ceea ce privește confurntarea directă cu un hoț în casa ta este un lucru foarte bun. Modul de gândire cum că un lucru de genul nu ți se poate întâmpla ție este deja depășit și cu toții trebuie să înțelegem că putem oricând fiținte sigure.

Cei mai mulți hoți vor pătrunde în casa ta pentru a fura obiecte ușor de transportat și cu o valoare cât mai mare; cu toate astea, nu toți au doar intenții de furt. Unii dintre ei vor urmări și vătămarea proprietarilor în cazul în care aceștia le stau în cale. Pentru aceste cazuri, am pus cap la cap o listă cu cele mai bune sfaturi în cazul în care descoperi că ești în casă cu un hoț.

In vederea reducerii riscului de a te trezi cu un raufacator in casa, recomandam instalarea unui sistem de alarma antiefractie, echipamente pe care le poti gasi la magazinul online Spy Shop.

  1. Dacă poți pleca, nu mai sta pe gânduri!

Dacă sistemul tău include o alarmă și camere de supraveghere live, vei putea vedea exact când și pe unde va intra hoțul. Trebuie să te gândești și la posibilitatea ca intrusul să fie un membru al familiei carw a uitat codul de acces sau un vecin care vine în vizită neanunțat. Cu toate astea, până în momentul în care îți poți da seama ce și cum, cel mai bine este să păstrezi o distanță cât mai mare.

În cazul în care ești aproape de o ieșire din casă unde hoțul nu te poate vedea, fugi! În cazul în care ești în living și auzi pe cineva forțând ușa de la garaj, spre exemplu, fugi printr-o ieșire opusă garajului, adăpostește-te în casa vecinilor și alertează imediat autoritățile.

  1. Ascunde-te dacă nu poți fugi

Dacă hoțul intră în casă prin singura cale de acces sau dacă au intrat deja și nu poți fugi neobservat, atunci ar trebui să te ascunzi într-o cameră sau dulap neapărat cu cheie și posibilitate de a se încuia. Baricadează ușa cu mobilă mai grea și cheama imediat poliția. Dacă nu ai un telefon la îndemână. așteaptă până când ești sigur că hoțul a plecat și casa e goală, mai apoi alertează autoritățile.

În cazul în care ai posibilitatea, echipează o cameră din casă ca fiind o cameră de urgență pentru astfel de cazuri. Poți dota camera cu mâncare neperisabilă, apă, un telefon de rezervă și înuietori doar pe interiorul ei. Informează mai apoi toată familia pentur a ști încotro să se îndrepte în cazuri de urgență.

Dacă intrusul este deja în casă, păstrează tăcerea. Știm că este tentant să îl anunți că ai o armă sau că vei chema poliția dacă nu va pleca, dar în cele mai multe cazuri aceste lucruri s-au sfârșit tragic; hoții sunt mult mai irascibili decât credem noi.

  1. Dacă dai nas în nas cu hoțul, rămâi calm

În cazul în care ai ajuns față în față cu hoțul și ești neînarmat, rămâi calm, ridică mâinile la nivelul umerilor și menține o voce joasă care să îi facă să înțeleagă că ești cooperant. Nu spune sub nicio formă că ai alertat autoritățile și încearcă să nu faci contact vizual deloc. În cazul în care acesta te întreabă unde ai lucrurile de valoare, spune-i; nu merită să îți riști viața pentru câteva lucruri ce se pot înlocui acum sau în timp.

  1. Planifică din timp

Înafară de camera de refugiu, există multe alte măsuri pe care le poți lua pentru a te menține în siguranță în cazul în care cineva încearcă să intre prin efracție în casa ta. Cea mai bună opțiune este un sistem care include atât o alarmă, cât și camere de supraveghere. Te poți îndrepta către un sistem smart home care va conține și încuietori și becuri smart, detectori de mișcare, videointerfon etc. Jafurile se petrec mai rar în case cu sisteme smart home și în cazul în care se întâmplă, poți oferi forțelor de ordine înregistrări pe placul lor cu întreaga desfășurare acțiunii.

 

Odată cu creșterea ratei criminalității, aceste sisteme se află în locul potrivit, la momentul potrivit. Planificarea unor acțiuni pentru cazuri în care dai nas în nas cu un hoț este un lucru foarte benefic pentru siguranța ta și a familiei tale. Înafară de fuga clasică, ascunsul sau păstrarea calmului, instalarea unui sistem de alarmă monitorizat de o firmă specializată te poate scoate din cele mai periculoase situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here