Culesul anticipat, convingerile anticipate!

307

Cu toate că nori negri, instalaţi dis de dimineaţă cu drepturi depline deasupra Gorjului aflat la început de toamnă, ce-i drept, anunţată ca fiind târzie şi lungă, majoritatea celor cu vie neculeasă s-au grăbit. Ca fata mare la măritat. Nu-i vorba de Ioana Băsescu, păţita în punerea pirostriilor cu Pepe năzdrăvanul, ci aşa în genere.

Ei bine, revenind la subiectul culesului anticipat, din greşeală, mulţi dintre viticultorii Gorjului s-au pripit. Mergând la culesul unor vii, cu strugurii încă necopţi. Speriaţi de păsările ce ciuguliseră un rând-două, acolo, dintre cele de margine. Pe seceta din vara asta, ce abia trecu, şi păsărelele rămaseră fără câte ceva de mâncare. Şi ce-i mai dulce decât strugurii, fie ei şi necopţi. Şi ce dacă agurida produce mai mult livej decât must sau vin bun de băut. Oamenii se grăbiră şi ieri îi prinse ploaia. Una din aia mocănească, cu stropi mici şi deşi. Dar reci. Şi fiind ea ploaie mocănească a ţinut mult. Prin Gorj. Cum ar veni, văzurăm un cules anticipat. Păcat. Mai bine vedeam nişte alegeri prezidenţiale anticipate. Aşa cum ne-a recomandat Graham, cum îl mai cheamă, nu Gordon că acela-i americanu’ ce-şi băgă nasu’ ast-vară, în mustăria noastră, pur românească, dinaintea referendumului, pe care-l pierdurăm şi din pricina lui. De parcă nu erau de ajuns botniţele puse Guvernului Ponta de madam Merkel, de musiu Barroso şi de către neamţul „genosse” Martin Schultz. Fiecare pe felia lui, prin depăşirea de atribuţii. Dintre evenimentele importante de ieri, reamintesc faptul că primul ministru Victor Ponta a împlinit 40 de cotolani bătuţi pe muchie. I-a sărbătorit prin muncă la Guvern. Aşa că n-a avut mobilul la el şi nu ştia dacă Guvernatorul Traian Băsescu i-a transmis vreun SMS. Auzise de un buchet de trandafiri trimis de la Cotroceni, aşa cum se dau doamnelor. Nu părea încântat, ci chiar doritor de a-l retrimite adrisantului. Din moment ce buchetul fusese alcătuit din trandafiri albi. Ca la înmormântare. Oare de ce nu i-o fi păstrat Şeful PDL pentru ceremonia funerară a propriului partid portocaliu? Greu de spus! Azi e vineri, iar Crin Antonescu închearbă şi el 53 de ani. Nebăgatul în seamă şi nesăratul în fapte de Traian Băsescu a şi anunţat că şi imberbului Crin îi trimite tot flori. Măi, să vezi! Acesta, adică guvernatorul ori ciuguleşte cimitirele ori e pe-o mână cu florăresele. Nişte evazioniste, aşa cum declara fostul ministru al finanţelor, Mihai Tănăsescu, actualmente reprezentantul României la Banca Mondială. Iar florăresele, ca evazioniste, sunt întrecute numai de vameşii lui Vasile Blaga şi contrabandiştii lui „Cappo del tutti capi”. Cum, i se mai spune Tătucului din capul Dealului Cotroceni.
Acum, faceţi şi dumneavoastră, stimaţi cititori, o comparaţie. În vreme ce „Zeus” se ţine de glumiţe proaste, primul ministru Victor Ponta are treburi importante la Guvern. Să facă rost de bani pentru şcoli şi spitale, pentru disponibilizaţii OLTCHIM şi îşi mai doreşte, afirmaţie spusă în chiar ziua lui de naştere, ca astăzi să izbutească privatizarea colosului vâlcean.
O portocalie zgubilitică, al cărei nume nu merită anunţat, bocea că pe 9 decembrie 2012 îşi va da duhul USL. Numai prostul moare de grija altuia! În fond, de ce n-ar avea PDL-ul soarta defunctului PNŢCD?! Iar primul ministru Victor Ponta, ca un om cu scaun la cap, trecut de 40 de ani, părea îngrijorat şi trăgea nădejde că „Epoca urii trebuie să se încheie, chiar dacă unele vestigii nu se dau duse”. În rest, Victor Ponta, căruia îi transmitem felicitările noastre scrise, dimpreună cu un sincer „La mulţi şi foarte mulţi ani”, se gândeşte la viitor cu încredere. Şi noi, îl apreciem pentru gândurile sale. Critici vom face altădată. Nu de Ziua sa de naştere.
P.S. N-am scris o iotă despre parfumurile, gelurile, unghiera şi wiskyul de vreo 10 miliarde cheltuite de ex-prim ministrul MeReU din banii dumneavoastră. M-am crucit ieri aflând că şi-a dublat salariul, tot din banii publici. Şi Forţa Civică a furat-o!
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here