Cu zeci de premii în palmares –  Florina Badea, o nouă stea a folclorului gorjenesc  îşi continuă drumul către muzica populară

321

La doar 13 ani, târgujianca Florina Mihaela Badea pare că are drumul spre maturitate conturat. Absolventă a Şcolii Populare de Artă, ale cărei cursuri le-a urmat timp de trei ani de zile, tânăra studiază acum profesioniştii Ansamblului Folcloric “Doina Gorjului”.

Elevă a Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Tătărescu”, Florina Badea s-a aplecat nu numai asupra învăţăturii, ci a început să studieze încă de acum câţiva ani muzica populară, fiind un talent înăscut. Florina a urmat vreme de trei ani cursurile Şcolii Populare de Artă, iar acum îi are ca îndrumători pe Magdalena Mustăţea şi Ştefan Mustăţea, profesionişti în cadrul Ansamblului Folcloric „Doina Gorjului”.“Am participat cu timpul la diferite concursuri, o parte dintre premiile obţinute de mine fiind reprezentate de: Locul I la Concursul “Călușul Românesc“ desfășurat la Slatina; Locul I la Concursul Județean de Muzică Populară desfășurat la Târgu-Jiu; Locul I la concursul “Someș, Cântecele Tale” desfășurat la Jibou; Locul I la concursul “Fii star în ţara ta” desfășurat la Vulcan; Locul I la Concursul Județean de Colinde desfășurat la Târgu-Jiu; Locul I la Festivalul Internațional “Brâuleţul“ desfășurat la Pitești; Locul II la Concursul de Muzică Populară desfășurat la Târgu-Jiu; Locul II la Festivalul Internațional “Aşa-i jocul pe la noi” desfășurat la Arad; Locul II la Concursul Național “Maria Tănase“ desfășurat la Craiova; Locul II la concursul “Plai de cântec și de dor“ desfășurat la Ciuperceni; Locul III la Festivalul Național “Pe fir de baladă” desfășurat la Târgu-Jiu. În timpul liber îmi place să stau alături de familie/prieteni, dar două ore pe zi sunt dedicate muzicii. Îmi place foarte mult ceea ce fac, dar pe lângă asta îmi place să dansez. Zic eu că dansurile se combină foarte bine cu muzica.  Nu am doar un model în viaţă, dar de la toţi am câte ceva de învăţat, în special apreciindu-i pe Magdalena Mustățea și Marian Medregoniu. În ceea ce priveşte şcoala, materia mea preferată este limba şi literatura rămână. În viaţa de zi cu zi, cel mai mult apreciez la cei din jurul meu sinceritatea, având alături mulţi prieteni, nişte oameni minunaţi.   În viitor aş vrea să devin o cântăreață consacrată de muzică populară, însă înainte de împlinirea acestui vis aş vrea să-mi continui studiile la Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu””, a declarat tânăra interpretă Florina Badea.
Izabella Molnar

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here