Cu votul pesediştilor, al unui liberal şi al unui peremist – Gorjul are buget

411

consilierii pdl la votDiscuţii aprinse vineri şi jocuri politice la şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean. Votarea bugetului pentru judeţul Gorj, şi împărţirea sumelor defalcate din TVA pentru localităţile gorjene a creat cele mai

multe discuţii în cadrul întrunirii. La final însă, bugetul a fost aprobat, democrat-liberalii votând împotrivă, în timp ce peremistul Ion Răducu şi trei liberali s-au abţinut de la vot.

Şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean a avut puţine puncte pe ordinea de zi, dar cu toate acestea a durat aproape două ore, pline de discuţii, schimburi de replici usturătoare şi zâmbete maliţioase de la cei prezenţi. Cele mai multe au apărut de la votarea bugetului, consilierii judeţeni pedeliştii fiind cei mai vehemenţi, liberalii reclamând doar chestiuni tehnice de organizare. Primele discuţii au apărut între Gheorghe Grivei şi Ion Călinoiu, apoi între Ionel Manţog şi şeful judeţului, pedelistul şef încercând astfel să ia apărarea colegului său. Grivei l-a acuzat astfel pe Ion Călinoiu că a împărţit banii judeţului exclusiv pe criterii politice, acesta exemplificând câteva localităţi care nefiind conduse de primari pedelişti nu ar fi primit bani suficienţi. Călinoiu le-a spus democrat-liberalilor să nu mai facă declaraţii politice şi să se gândească la judeţ.
Spectacol la vot
În cele din urmă consilierii au trecut la vot. Pedeliştii au votat împotrivă, cei nouă consilieri portocalii nefiind de acord cu niciunul dintre articolele din hotărârea de buget. Liberalii nu au făcut front comun cu pedeliştii dar s-au abţinut de la vot, doar trei dintre ei ridicând mâna pentru abţinere, a patra abţinere venind de la Ion Răducu, consilierul PRM. Răducu a motivat că nu s-a abţinut din motive politice ci legate de banii puţini care au fost distribuiţi pentru Motru, localitate din care el provine. Bugetul s-a aprobat, în final, datorită voturilor consilierilor PSD, a consilierului PRM, Dumitru Dascălu, şi a votului liberalului Radu Angheloiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here