Cu sprijinul Consiliului Județean, Dotări de ultimă generație, la Spitalul de Pneumoftiziologie

289

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a reușit să obțină finanțarea pentru realizarea unor valoroase investiții. Astfel, pe parcursul anului trecut, unitatea s-a dotat cu aparatură de ultimă generație. Ion Ciochină, managerul spitalului, confirmă faptul că aceste investiții au fost posibile datorită sprijinului acordat de Consiliul Județean Gorj.

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu este unitatea sanitară în care se tratează bolnavii cu afecțiuni pulmonare, fiind singurul spital în cadrul căruia își găsesc vindecarea pacienții cu TBC.
Activitatea medicală a acestui spital se bazează pe tratarea urgențelor majore, ge: pleurezii, pneumonii, supurații, boli obstructive decompensate etc. Tot aici se fac și precizări de diagnostic care necesită o atentă investigație și observare a bolnavului. Mai mult decât atât, la Spitalul de Pneumoftiziologie se tratează tuberculoza, patologie de mare importanță individuală, cât și colectivă.

Servicii de calitate pentru pacienți
Tuberculoza și neoplasmul bronho-pulmonar, marii ,,mimi’’ ai patologiei umane impun medicului pneumolog o abordare complexă a bolnavului. Tocmai de aceea, la Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, alături de experiența medicilor pneumologi ai unității, un diagnostic fidel și un tratament corect se asigură prin modalitățile de investigare existente la nivelul unității: laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, compartiment pentru explorări funcționale, compartiment pentru bronhofibroscopie, compartiment somnologie.
Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a beneficiat de investiții valoroase. “Cu sprijinul Consiliului Județean Gorj am reușit să dotăm spitalul cu Sistem de radiologie digital cu arhivarea și vizualizarea imaginilor, stație sterilizare, electrocardiograf, analizor automat hematologie, monitor funcții vitale cu capnograf, analizor automat biochimie, aparat electroterapie 2 canale, spirometru și altele. Este vorba despre aparatură de ultimă generație, care va ușura activitatea cadrelor medicale și va facilita diagnosticarea și tratarea pacienților”, confirmă Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Tot la capitolul investiții realizate pe parcursul anului trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie a bifat și reparații capitale la acoperiș, valoarea proiectului ridicându-se la 772.940 de lei. În prezent. Spitalul “Tudor Vladimirescu” oferă posibilitatea investigării, diagnosticării și tratării atât a tuberculozei, cât și a unei patologii pulmonare diverse.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here