Cu fast şi mari emoţii, 62 de cupluri au sărbătorit Nunta de Aur

1265

50 de ani de căsătorie au fost sărbătoriţi, ieri, în avans de Dragobete, aşa cum se cuvine de 62 de cupluri din Târgu-Jiu.

Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, a organizat pentru cuplurile longevive o nouă ediţie a evenimentului Nunta de Aur. Manifestarea a fost deschisă cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Rolurile de părinţi spirituali ai cuplurilor de aur au fost îndeplinite de primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, şi de soţia acestuia. Aproape 1.200 de cupluri au participat din 2004 şi până în prezent la evenimentul Nunta de Aur, organizat anual de municipalitate.
„Organizăm o nouă ediţie de sărbătorire a Nunţii de Aur. Avem un număr de 62 de cupluri sărbătorite. Este un efort al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu pe care îl facem, an de an, spre bucuria participanţilor. Evenimentul se desfăşoară în felul următor: se organizează acea slujbă de cununie, apoi are loc o şedinţă foto care noi sperăm să le rămână o amintire plăcută pentru mulţi ani de aici înainte, iar după şedinţa foto, sunt invitaţi cu toţii să participe la masa festivă pe care o organizăm în cinstea dumnealor la un restaurant din municipiul Târgu-Jiu. Cu drag, am organizat de fiecare dată acest eveniment şi sperăm să-l putem organiza mulţi ani de aici înainte, pentru ca oamenii să se simtă bine de fiecare dată”, a declarat directorul executiv al DPPS Târgu-Jiu, Alina Toader.

Secretele?! Dragostea şi toleranţa…
Zecile de cupluri, care au sărbătorit Nunta de Aur, îşi amintesc cu drag de anii petrecuţi alături de parteneri şi chiar au câteva sfaturi pentru tinerii din ziua de astăzi. „Este un eveniment foarte frumos. Pentru vârsta noastră chiar este frumos. În vremea noastră nu toată lumea putea să beneficieze de o astfel de zi festivă. De un asemenea eveniment nu am avut parte. Împreună cu soţul, avem patru băieţi, sănătoşi, la casele lor. Secretul este toleranţa, să ne tolerăm unul pe altul, şi cu bune şi cu rele”, a declarat Emilia Moldoveanu, una dintre participante. „Aproape că am şi uitat cum mi-am cunoscut soţia. Ne-am cunoscut la şcoala primară, am fost şi colegi de bancă. Căsnicia a fost şi cu bune şi cu rele. Nici nu ne gândeam că ajungem noi la aceşti ani, să petrecem împreună 50 de ani de căsătorie”, a completat soţul acesteia.
De asemenea, un alt sărbătorit al zilei de ieri a fost şi Victor Ciucur, care a precizat că secretul căsniciei este dragostea: „În luna noiembrie a acestui an împlinim 50 de ani de căsnicie. Secretul unei asemenea căsnicii este dragostea, unul faţă de celălalt, altfel nimic nu rezistă”. La aniversarea a 50 de ani de la căsătorie, sărbătoriţii au primit din partea autorităţilor locale câte un dar de 500 de lei pentru fiecare cuplu, diplome de fidelitate, o şedinţă foto, iar în cinstea acestora a fost organizată şi o masă festivă la restaurantul de pe Insuliţa Jiului. Această sărbătoare a devenit o tradiţie la Târgu-Jiu, numărul de cupluri care au participat în fiecare an fiind următorul: anul 2004 – 114 cupluri; 2005 – 140 de cupluri; 2006 – 74 de cupluri; 2007 – 76 de cupluri; 2008 – 77 de cupluri; 2009 – 71 de cupluri; 2010 – 90 de cupluri; 2011 – 64 de cupluri; 2012 – 64 de cupluri; 2013 – 65 de cupluri; 2014 – 78 de cupluri; 2015 – 59 de cupluri; 2016 – 81 de cupluri; 2017 – 70 de cupluri; 2018 – 74 de cupluri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here