Cu cât va crește salariul minim

1235

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a afișat, pe pagina proprie de internet, proiectul de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
Proiectul de act normativ supus consultării prevede ca salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, față de 2.080 lei în prezent, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2% față de luna decembrie 2019.
Tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore va crește anul viitor de la 12,43 la 13,327 lei.
Nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali și dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
Pentru stabilirea salariului minim s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflației și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, precum și factori de corecție în funcție de dinamica creșterii economice.
Proiectul de Hotărâre prevede și faptul că, începând de anul viitor, pentru persoanele încadrate pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în care nu sunt incluse și sporurile și alte adaosuri, se menține la 2.350 lei lunar.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here