CSO Voluntari, demonstraţie de forţă în Polivalentă

1389

Baschetbaliştiii de la CSM Târgu-Jiu nu au putut face faţă puternicei CSO Voluntari. Echipa care domină grupa valorică B s-a impus fără drept de apel în meciul din Sala Polivalentă, scor 64 – 85 (22 -19, 12 -24, 13 – 25, 17 – 17). Elevii lui Claudiu Alionescu au început curajos, şi au evoluat bine în primul sfert, singurul pe care l-au câştigat. Ilfovenii au făcut reglajele din mers, iar echipa noastră a părut incapabilă să se apere la aruncările din afara semicercului, chiar dacă multe încercări care nu au fost contestate şi-au greşit ţinta. Jovan Djurasevic a fost motorul echipei, reuşind 22 de puncte, 9 recuperări şi 6 pase decisive. În replica, Dejan Borovnjak a bifat 20 de puncte pentru oaspeţi. Goran Martinic (16) şi Dani Popescu (17) au contribuit şi ei din plin la succesul vizitatorilor.
,,Am avut o evoluţie şi o atitudine meritorie, am pus mari probleme echipei Voluntari, care are în componenţă şi semifinalişti ai Euroligii, cum este acest Borovnjak. De asemenea, Cetin a evoluat în Euroliga la Fenerbahce, o altă echipă de renume din cupele europene. Per ansamblu, în unele momente ale jocului ne-am ridicat la nivelul lor. Am reuşit să câştigăm un sfert, am terminat unul la egalitate, însă, în acelaşi timp, valoarea individuală, apărarea lor bună, ne-au făcut să comitem 25 de turnover-uri din care au înscris 31 de puncte. I-am felicitat pe băieţi în vestiar pentru atitudinea pe care au avut-o, i-am felicitat pentru că şi-au dorit să demonstreze că pot juca de la egal la egal cu o astfel de echipă”, a declarat, după joc, antrenorul Claudiu Alionescu.Totuşi, principalul CSM-ului a avut şi reproşuri la adresa echipei sale. Doi jucători ai gorjenilor au privit meciul din tribună, unul dintre ei suferind o accidentare gravă înaintea partidei. ,,M-a deranjat lipsa de comunicare în anumite momente. Am primit trei coşuri consecutive în momentul în care eram echipa ce impusese ritmul, iar acele momente de slăbiciune ne-au costat probabil un rezultat mai bun la pauză. Din păcate, avem nişte probleme medicale, iar una este destul de serioasă. Alin Andrieş a suferit o ruptură la metacarpiene şi, pentru o lună şi jumătate – două, va fi indisponibil, iar Kilyen Ors a suferit o toxiinfecţie alimentară. Pe el sperăm să-l recuperăm până la meciul cu Ciuc”, a precizat Alionescu. Antrenorul gazdelor a dat minute şi juniorilor echipei în finalul confruntării cu Voluntari. Pe teren au intrat Mihai Bădiţă şi Răzvan Pavel. ,,Mă bucur pentru ei că au putut să evolueze în acest meci. Diferenţa de scor era una foarte mare şi nu se mai putea întâmpla nimic. Sper să fie un imbold pentru ei, merită acest lucru, pentru că s-au pregătit alături de noi încă de la începutul acestui sezon şi cred eu că, spre deliciul publicului, au făcut şi o partidă destul de bună. Au intrat fără trac, şi-au dorit foarte mult să joace, am văzut bucurie pe faţa lor şi asta a fost intenţia mea de la început”, a declarat Alionescu.
CSM: Jovan Djurasevic 22p, Ioan Borşa 8p, Andrei Gheorghe 9p, Rick Lee Currey Jr. 8p, Adrian Roșu 5p, Alexandru Berca 2p, Camil Berculescu 2p, Răzvan Bratoloveanu 5p, Mihai Bădiţă 3p, Remus Răceanu, George Pavel, Raul Danciu. Antrenor: Claudiu Alionescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here