CSM Târgu Jiu va întâlni liderul din Liga Florilor

1019

Handbalistele conduse de Liviu Andrieş se acomodează cu adversarii de primă ligă. Cupa României a devenit un prilej pentru trupa gorjeană să-şi testeze forţele cu cele mai valoroase echipe din ţară. Duminică, formaţia noastră a obţinut calificarea în optimile competiţiei, după ce a trecut în Sala Olimpia de CS Activ Prahova, scor 21-30. După o primă repriză echilibrată, încheiată de vizitatoare cu un avans de două goluri, 11-13, alb-albastrele s-au descătuşat după pauză. Drept dovadă, cu excepţia portarilor, toate jucătoarele de câmp au reuşit să înscrie în poarta adversă. Sabine Klimek a fost cea mai bună marcatoare din tabăra vizitatoarelor, cu 6 goluri. Iulia Andrei a înscris de 5 ori, iar Florenţa Ilie şi Ioana Toader au terminat meciul cu câte 4 reuşite. În optimile Cupei României, CSM Târgu Jiu va juca cu Rapid Bucureşti, liderul din Liga Florilor. „Un meci bun făcut de fetele mele. Ne-am atins cele două obiective propuse, calificarea și să terminăm meciul fără accidentări. Ne bucurăm de această calificare, ținând cont că în turul următor, la Târgu-Jiu, vine Rapidul, probabil viitoare campioană a României. Suntem concentrați pentru ceea ce urmează”, a declarat antrenorul Liviu Andrieş, pentru site-ul oficial al grupării gorjene. ,,Suntem fericiți pentru rezultatul obținut la Ploiești! Echipa noastră a jucat foarte bine şi a reusit să câștige împotriva unei echipe puternice. Cupa României este o competiție imprevizibilă în care dorim să ajungem cât mai departe. Felicitări fetelor pentru atitudine și pentru efortul depus!”, a spus şi expertul secţiei de handbal, Dan Ilieş. La meci a fost prezent şi directorul Clubului Sportiv Municipal, Robert Bălăeţ. Oficialul gorjean s-a declarat extrem de mulţumit că Sala Sporturilor din Târgu-Jiu va găzdui o nouă confruntare tare. În Cupa României, echipa noastră a întâlnit-o, în 2019, pe SCM Craiova, fosta câştigătoare a Cupei EHF. ,,Sunt extrem de fericit şi mulţumit de joc şi de rezultat, un rezultat care ne-a calificat în turul următor al Cupei României, acolo unde vom juca cu Rapid Bucureşti, liderul din Liga Florilor. Calificarea este o mare bucurie pentru oraşul Târgu-Jiu şi pentru aceste fete, dar în acelaşi timp şi un lucru extraordinar pentru că au şansa de a întâlni liderul din prima ligă. Nu prea avem aşa mult timp să ne bucurăm pentru că ne aşteaptă un meci extrem de important în campionat, cu CSU Oradea, pentru că acolo este principalul nostru obiectiv, câştigarea Seriei B şi promovarea în Liga Florilor. Mai sunt 10 meciuri de disputat, pe care trebuie să le câştigăm, şi apoi ne vom bucura pe deplin. Le felicit pe fete pentru meciul de la Ploieşti. Un joc bun, consistent şi o calificare meritată”, a afirmat Bălăeț.
Golghetera gorjencelor din meciul de duminică, Sabine Klimek, se așteaptă la o atmosferă incendiară la viitorul joc de cupă. ,,Cred că diferența în acest meci a făcut-o apărarea noastră împreună cu poarta și atitudinea din teren. Am reușit să recuperăm destul de multe mingi pe apărare, ceea ce ne-a dat șansa să dăm goluri ușoare pe faza a doua și contraatac. Ne bucurăm mult că am trecut în următoarea fază, mai ales că vom juca cu Rapid București pe teren propriu. Principalul nostru obiectiv este campionatul, dar asta nu înseamnă că ne dăm la o parte în meciurile din cupă. Cred că o să fie o atmosferă frumoasă la acest meci. Plecăm clar cu șansa a doua în acest meci, dar vom încerca să ne facem treaba și sperăm să facem un joc bun”, a declarat experimentata jucătoare. Meciul cu formaţia din capitală va avea loc la sfârşitul lunii martie.
CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă 2g, Bianca Stanca 2g, Andreea Olariu 1g, Valentina Toader 1g, Gabriela Frunză 2g, Alexandra Gavrilă 3g, Florenţa Ilie 4g, Iulia Andrei 5g, Ioana Toader 4g, Sabine Klimek 6g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here