CSM Târgu Jiu: Baschetul e la putere pe final de an

591

Sfârșitul anului 2021 este plin de baschet pentru Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu. Cel mai important duel al săptămânii are loc sâmbătă, în Sala Polivalentă, atunci când echipa de seniori va evolua în runda cu numărul 12 a Ligii Naționale. Elevii lui Jordanco Davitkov primesc vizita formației CSM Focșani. Se anunță un duel echilibrat și interesant, mai ales că oponentele au aceeași linie de clasament. Cele două cluburi au până acum patru victorii și șapte înfrângeri. Expertul sportiv, Adrian Roșu, este încrezător că formația gazdă poate încheia anul cu cinci succese. Coordonatorul secției de baschet mizează și pe aportul publicului la această ultimă confruntare. „Meciul cu Focșani va fi unul foarte dificil. Venim după un meci, cel de la Pitești, în care nu prea ne-a mers mai nimic, dar sunt convins că echipa se va redresa până la ora meciului cu Focșani și va face un meci bun. Am încredere că vom câștiga acest meci, dar din nou, totul depinde de cât de bine putem menține o constanță în joc. Așteptăm și sprijinul suporterilor pentru această confruntare foarte importantă pentru noi”, a declarat Roșu pentru csmtargujiu.ro. Meciul începe la ora 18.30 și va fi transmis pe canalul youtube al Federației Române de Baschet.
Nu este singura întâlnire găzduită de Sala Polivalentă în weekend. Duminică este rândul juniorilor U14 să intre în competiție. Elevii lui Răzvan Bratoloveanu vor evolua și ei pe teren propriu în cadrul Turneului 3 din Grupa 7. ABC Galactica Brașov și CSS Sighetu Marmației sunt adversarele gazdelor.
„Mă bucur că am reușit să aducem acest turneu la Târgu-Jiu și că părinții celor mici îi pot vedea în acțiune! Cum am mai spus și până acum, la grupele de juniori ne focusăm foarte mult pe pe fiecare jucător în parte și nu pe rezultate”, a adăugat Adrian Roșu. Gorjenii evoluează de la ora 9.00 împotriva brașovenilor, iar de la ora 15.00 dau piept cu Sighetu Marmației. Echipa U14 baschet feminin a CSM Târgu Jiu va participa la Turneul 3 din Campionatul Național. Formația pregătită de Adina Pop a fost repartizată în Grupa 4 și va juca împotriva celor de la ABC Leii București, CS Olimpia București și Sportul Studențesc. Meciurile se vor disputa în perioada 18-19 decembrie în Sala „Octavian Dimofte” din București. Tot la București, în aceeași sală și în aceeași perioadă, echipa U18 baschet feminin a CSM Târgu Jiu va participa la Turneul 2 din Grupa 5. Formația pregătită de Toma Popescu va juca împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc, LPS Viitorul Pitești și CS Olimpia București. Baschetbalistele merg în capitală cu gândul de a-și consolida locul 2 în grupă obținut după turneul de la Târgu-Jiu. „La U18 feminin avem o grupă grea, dar am încredere în fete că se vor descurca. Avem niște talente în echipă care pot face pasul către senioare. Acum rămâne să vedem cum se vor descurca în acest weekend”, a declarat Roșu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here