CSM a aprobat a treia oară menținerea în funcție a celui mai vârstnic judecător din Gorj

521

Constantin Iacob, magistrat al Judecătoriei Motru, a solicitat, luna aceasta, pentru a treia oară Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), o dispensă pentru rămânerea la muncă în ciuda faptului că are de doi ani împlinită vârsta pensionării. Iacob are peste 67 de ani, dar vrea să rămână în magistratură cel puţin până în 2017, cererea sa aprobându-se de către CSM. Judecătorul Iacob ar fi fost nevoit în luna iunie 2016 să renunțe la robă, dar acum poate să-și exercite, liniștit, meseria până pe 2 iunie 2017. În ciuda nemulțumirilor unor reclamanți care au primit soluții nefavorabile din partea judecătorului Iacob, potrivit legii acesta poate rămâne în funcție până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Magistratul Constantin Iacob de la Judecătoria Motru demonstrează că nu vrea nici în ruptul capului să se pensioneze. De altfel, acesta și-a amânat pensionarea atât în 2014 cât și în 2015, apelând la aceași măsură și anul acesta, la ultima ședință din luna aceasta CSM dându-i aprobarea necesară pentru a rămâne în activitate. Iacob se consideră astfel apt să împartă dreptatea la Motru chiar dacă la 67 de ani ar fi trebuit, în mod normal, să se pensioneze. CSM i-a acordat însă a treia dispensă cerută judecătorului gorjean care pe 3 iulie ar fi trebuit să se retragă de la Judecătoria Motru oferindu-i acestuia posibilitatea să rămână în activitate până pe data de 3 iulie 2017. Despre judecător s-au scris multe în ultimii ani chiar şi că a fost cercetat de către procurorii DNA pentru o plasă cu peşte. Magistratul a scăpat de acuze şi şi-a văzut liniştit de treabă. Fiul acestuia lucrează în minerit, mai precis la UMC Lupoaia, loc în care a fost promovat în 2014 de fosta conducere a unităţii.

Fără să apeleze însă la dispensă, judecătorul Valentin Bănică, șeful Secției Civile 1 a Tribunalului Gorj, se va pensiona, cu avizul CSM, din 1 martie 2016.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here