Crucea Roșie, solidară cu gorjenii! – Donații importante de la Arctic și Coca Cola, pentru spitalele din Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești

2447

Marius Vlaicu, președintele Filialei Gorj al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, alături de voluntari, a participat, în ultimele zile, la o serie importantă de acțiuni de donare, cu obiecte și produse donate de la mari firme din țară, realizate la două spitale din Gorj. La cel de la Târgu-Jiu, dar și la spitalul suport pentru infectații cu COVID-19, cel de la Târgu-Cărbunești.

Mai exact, cu ajutorul ARCTIC, prin Crucea Roșie Gorj s-au donat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu următoarele: frigidere cu două uși(două astfel de aparate), mașini de spălat rufe de 8 kilograme(două bucăți), un uscător de rufe de 8 kilograme, un cuptor cu microunde, un filtru de cafea și un fierbător.
Pentru Spitalul Târgu-Cărbunești s-au donat prin Crucea Roșie, tot de la ARCTIC următoarele: un frigider cu două uși, două mașini de spălat rufe de 8 kilograme, două uscătoare de rufe de 8 kilograme, două cuptoare cu microunde, două filtre de cafea și două fierbătoare.
Tot la Spitalul din Târgu-Cărbunești, Crucea Roșie a donat apă minerală și apă plată, în cantitate de 150 de baxuri de 0,5 litri fiecare și 62 de baxuri de Coca Cola, de 0,5 litri fiecare pet. Aceste produse au fost donate de Coca Cola, prin Crucea Roșie Gorj.

Mănuși pentru ISU Gorj, carne pentru romii din Scoarța
În aceeași perioadă, Crucea Roșie Gorj a donat și 10.000 de perechi de mănuși chirurgicale către ISU Gorj. De asemenea, prin firma de produse de carmangerie din Timișoara, Cris-Tim, s-au donat de către Crucea Roșie Gorj, 400 de kilograme de astfel de mezeluri, astea către comunitatea izolată în comuna Scoarța. Această comună din Gorj are potrivit președintelui Marius Vlaicu, cel mai mare număr de izolați la domiciliu din județ.
Săptămâna aceasta continuă, la fel de intens, pentru voluntarii Crucii Roșii Gorj, implicați în alte două proiecte umanitare.
,,Fidelă misiunii sale umanitare, Filiala Gorj a SNCRR a respectat principiile sale de umanitate, voluntariat, imparțialitate, unitate, independență, neutralitate, solidaritate, universalitate și este activă în această perioadă, încercând să facă față nevoilor semenilor noștri. Toate eforturile depuse au la bază spiritul de solidaritate umană față de problemele celor de lângă noi”, a declarat Marius Vlaicu, președintele Crucii Roșii Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here