Crucea Roșie Română relansează campania Banca de Alimente! Produsele se colectează la Carrefour-ul din Mall

1247
????????????????????????????????????

În prima lună de la relansarea proiectului Banca de Alimente, la finalul anului trecut, Crucea Roșie Română a colectat deja 14.500 kg de alimente de bază greu perisabile, adică echivalentul a jumătate din întreaga cantitate colectată pe tot parcursul anului 2019. Alimentele strânse în luna decembrie au asigurat necesarul de alimente de bază pentru 2.150 de familii, timp de o lună. Sub sloganul Banca pentru Altcineva, campania încurajează iar românii să facă Food Banking, adică să adopte un nou mod de a investi în viitorul societății, prin donații constante. În municipiu, donațiile în alimente se colectează la Carrefour în mall.

,,Și în Târgu-Jiu containerul de alimente este disponibil după casele de marcat de la magazinul Carrefour situat în Shoping City Mall Tg-Jiu. Prin Programul Banca de Alimente ne adresăm unei nevoi reale a societății. Din păcate, în România, 40% din populație trăiește sub nivelul pragului de sărăcie. Statisticile dureroase ne arată că anul trecut un sfert dintre români trăiau cu mai puțin de 9 lei pe zi, iar grija constantă a zilei de mâine le face pe aceste persoane extrem de vulnerabile. Ne propunem ca după 10 ani de la lansare să avem mai multe donații, să putem ajuta cât mai multe familii în nevoie, dar mai ales să dezvoltăm obiceiul de a dona constant pentru cât mai mulți români”, a declarat Marius Vlaicu, presedintele Filialei Gorj a Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
Carrefour și Mega Image sunt partenerii acestui demers încă de la lansarea sa acum 10 ani și continuă să ajute prin aportul echipelor din magazine la implementarea programului, prin semnalizarea la raft a alimentelor potrivite pentru donare și amplasarea de coșuri după casele de marcat, pentru depunerea donațiilor, în fiecare magazin. Coșurile de alimente sunt disponibile în toate magazinele Carrefour și în 59 de magazine Mega Image din București și din țară.Pachetele oferite persoanelor nevoiașe au o greutate standard de 12 kg și conțin 2L ulei, 1 kg zahăr, 2 kg făină, 2 kg mălai, 1 kg orez, 1 pungă paste făinoase, 4 conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare greu perisabile. Conținutul unui pachet acoperă nevoile de hrană ale unei familii formate din trei membri pentru 1 lună și au o valoare medie de 95 de lei.
Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt:
• Alimente de bază: mălai, făină de grâu, zahăr, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf
• Conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot
• Paste făinoase, cereale
• Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi
• Băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea
• Dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată
• Hrană pentru bebeluşi, precum pireuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf
• Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate
Societatea Națională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară, auxiliară statului român, care are misiunea de a asista persoanele vulnerabile în situații de dezastre şi de criză. Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii, Crucea Roşie Română contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul fată de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here