Criza de la Pandurii sporeşte şansele Stelei la titlu

505

Procedura de insolvenţă demarată de Pandurii Tg-Jiu le pune mari piedici gorjenilor şi pe plan sportiv. Este greu de crezut că mai există microbişti care să spere că elevii lui Grigoraş vor lua titlu, mai ales într-un context în care se vorbeşte de faliment sau desfiinţare. Nucleul de jucători este unul valoros pentru Liga I, rămâne însă de văzut câţi fotbalişti vor continua la Tg-Jiu de anul viitor. La început de sezon, gorjenii şi-au propus un loc pe podium, asta deşi mai mulţi componenţi ai trupei noastre sperau chiar la câştigarea campionatului. Problemele financiare tot mai apăsătoare au influenţat şi jocul echipei, iar Pandurii nu se poate lăuda cu un bilanţ excepţional după 11 runde. Pandurii ocupă ultimul loc de play-off, iar după 4 victorii, 4 remize şi 3 înfrângeri au acumulat 16 puncte. Zestrea liderului Steaua este cu 10 puncte mai bogată, iar Universitatea Craiova şi Viitorul completează podiumul, fiecare cu câte 20 de puncte. În aceste condiţii este evident că echipa din Bucureşti este mare favorită la titlu, iar cota formaţiei roş-albastre a scăzut dramatic la casele de pariuri. Astfel, cine va miza pe un triumf al Stelei, în sezonul competiţional 2016/2017, va ieşi pe plus cu doar 25-30% din banii pariaţi. Momentan, Universitatea Craiova este a doua favorită, dar cu o cotă de aproape 6 ori mai mare, iar pe locul trei este Dinamo Bucureşti, cu o cotă în sistem zecimal ce variază între 7,2 şi 8.
“Nu ne-am gândit niciodată la titlu mai ales în situaţia asta. Nu ne comparăm noi cu Steaua, şi nicio echipă din ţară nu se poate compara cu Steaua la posibilităţile financiare, la stabilitatea pe care o au. Ei pot să ia orice jucător de la oricare echipă. Au luat de la fosta campioană 3 sau 4 jucători, deci vorbim aici de alt subiect şi comparaţiile nu îşi au rostul. Din punct de vedere financiar, cred că este Steaua şi restul echipelor, din punct de vedere al valorii lotului, în clasament, situaţia este destul de echilibrată”, spunea antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş.
“Este cea mai titrată echipă, cu un lot valoros, dat fiind că a cumpărat tot din România. Numai iarba n-a cumpărat-o”, a fost de părere şi tehnicianul Craiovei, Gheorghe Mulţescu.
Pe de altă parte, patronul echipei din Capitală, Gigi Becali, a anunţat deja că trupa lui Laurenţiu Reghecampf va câştiga trofeul cel mai important din fotbalul autohton: “Suntem la 6 puncte de locul 2, nu cred că vom mai avea probleme să luăm titlul”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here