Criza administrativă se adâncește: Prefectul refuză să dea înapoi în speța “Călinoiu”

601

Prefectura Gorj reprezentată de către Gheorghe Paraschivu nu revocă ordinul dat la finalul săptămânii trecute legat de încetarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj a lui Ion Călinoiu. Asta deoarece reprezentanţii Serviciului verificare a legalităţii actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu şi contencios administrativ din cadrul Prefecturii Gorj nu ar fi identificat motive legale care să justifice revocarea ordinului în cauză. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Gorj doar instanţa de judecată competentă este singura în măsură să se pronunţe asupra legalităţii respectivului ordin. Reamintim că, ANI a anunțat oficial că Ion Călinoiu nu trebuia revocat din funcție până la finalizarea procesului pe care îl are la o instanță din Alba.

“Având în vedere cererea domnului Ion Călinoiu, prin care s-a solicitat revocarea Ordinului Prefectului numărul 108 din 17.03.2016, (…), ca urmare a adresei Agenţiei Naţionale de Integritate din data de 18.03.2016, Serviciul verificare a legalităţii actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu şi contencios administrativ a întocmit referatul (…) prin care se arată că nu au fost identificate motive legale care să justifice revocarea Ordinului Prefectului, instanţa de judecată competentă fiind singura în măsură să se pronunţe asupra legalităţii acestuia”, se menţionează în comunicatul de presă.
Înainte de răspunsul Prefecturii, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a declarat că îi va solicita prefectului Gheorghe Paraschivu revocarea ordinului prin care a decis încetarea mandatului său, după ce Agenţia Naţională de Integritate a emis o adresă prin care menţionează că orice măsură împotriva şefului respectivei instituţii trebuie luată după finalizarea procesului pe care acesta îl are în derulare la Curtea de Apel Alba-Iulia. Potrivit lui Ion Călinoiu, ordinul prefectului de revocare a sa din funcţie, dat săptămâna trecută, reprezintă “o interpretare nefericită a unei speţe juridice”. “După răspunsul ANI care este foarte clar, sunt şi mai sigur că ordinul prefectului trebuie revocat şi voi cere revocarea acestuia. Revocarea are loc prin instanţă sau din proprie iniţiativă. A fost vorba despre o interpretare care s-a dat pe o speţă juridică şi interpretarea din păcate este una nefericită”, a spus Ion Călinoiu.
În replică, prefectul Gheorghe Paraschivu a afirmat că răspunsul ANI privind revocarea din funcţie a lui Ion Călinoiu “are foarte mulţi termeni juridici”, preferând să se pronunţe asupra documentului după ce structura juridică a instituţiei va întocmi un referat.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here