Criminalul de la Bărbătești, apărat de soție!

284

Soția bărbatului din Bărbătești arestat preventiv în cazul crimei ce a fost mascată printr-un accident rutier fals a ieșit ieri la rampă și l-a apărat pe cel cu care își împarte viața la bune și la rele. Carmen Mornea a venit la Târgu Jiu pentru a-și vizita soțul aflat în arestul IPJ Gorj, ea declarând cu această ocazie că cel cu care a trăit până acum nu are nicio implicare directă în moartea lui Dan Cojocaru, bărbatul de 40 de ani găsit întins pe șosea acum o săptămână, inițial crezându-se că e victima unui accident rutier. Femeia a menționat categoric faptul că soțul său, Constantin, cu atât mai mult nu era în vreo relație cu Carmen Safta, nevasta celui ucis, ea susținând că bărbatul nu s-ar fi uitat niciodată la „un asemenea specimen”, Safta fiind o împătimită a alcoolului și mult mai în vârstă ca el.
„Cum să facă domnule soțul meu așa ceva când el nici nu a fost acolo în momentul crimei sau accidentului, ce-o fi fost? El era cu mine și cu copilul acasă, nu a ieșit niciunde în seara aia, iar ea nici măcar nu e o femeie la care soțul meu să se fi uitat vreodată la ea. Nu putea să aibă el vreo relație cu o așa bețivancă, pentru că ea numai beată stă, cred că nici la anchetă acum nu a fost trează. Nu e adevărat nici că soțul meu a suportat costurile la înmormântare, pentru că Primăria a fost cea care a ajutat foarte mult. Soțul meu a mers la Târgu Jiu să-l ridice pe mort de la Morgă doar pentru că l-a rugat fratele acestuia. Așa a luat coșciugul și hainele, ca să-l poată ridica de la Morgă, altfel nu avea nicio treabă. Vă repet, soțul meu nu e în stare de așa ceva. Eu o să-mi pun o sticlă de benzină pe mine și o să mă vedeți arzând în față la Poliție dacă el e considerat în continuare vinovat și rămâne la pușcărie. Nu sunt dovezi că el a făcut sau a lovit și nu înțeleg cum poate fi prezentat ca fiind un criminal, când, de fapt, el era acasă cu mine”, spune Carmen Mornea, convinsă de nevinovăția soțului său.
Până una alta, Constantin Mornea rămâne în spatele gratiilor în baza mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Gorj pe numele său, el fiind acuzat de omor. Deocamdată el este singurul inculpat din acest dosar, soția celui decedat, cea care se presupune că l-ar fi ajutat pe Mornea să îl transporte pe Dan Cojocaru în stradă, după ce a fost lovit cu vătraiul în cap, fiind doar martor într-o anchetă extrem de dificilă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here