Cresc taxele și impozitele în Motru cu 4,6%, pe rata inflației!

865

În ședința de Consiliu Local Motru de joi de la 16.00 pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre, ce vizează mărirea taxelor, impozitelor și amenzilor cu 4,6%, conform ratei inflației. Proiectul va fi supus la vot, iar dacă va trece cetățenii din municipiu vor fi obligați să scoată mai mulți bani din buzunar pentru plata dărilor către bugetul local.

La proiectul de hotărâre există însă un amendament, propus de consilierul Paul Popescu de la ALDE, care propune ca taxele și impozitele locale să fie calculate cu coeficientul cel mai mic la care să se adauge apoi rata inflației. La același proiect a făcut amendament și viceprimarul Cosmin Morega, care propune ca taxele și impozitele locale să rămână la nivelul anului 2018, acest lucru fiind posibil prin reducerea coeficienților pentru toate taxele și impozitele, la care adăugându-se rata inflației să nu depășească valoarea impozabilă din 2019. Mai mult, au fost consilieri locali care au vociferat pe motiv că s-ar fi încercat ducerea lor în eroare cu acest proiect de hotărâre, deoarece când alesul independent Sanda a întrebat, dacă se mai aduce în discuție, în noiembrie, stabilirea taxelor și impozitelor, răspunsul primit a fost da din partea reprezentantului primăriei. De fapt, proiectul de hotărâre stipulează clar ,,stabilirea taxelor și impozitelor locale și indexarea cu rata inflației conform anexelor depuse”. Acest consilier a menționat că și-a pierdut încrederea în factorii decizionali, cerând să se termine cu minciunile și datele eronate, transmise consilierilor locali. În aceste condiții, este greu de crezut că proiectul va trece în forma propusă de creștere cu 4,6%, existând șanse mari ca impozitele și taxele la Motru să rămână la același nivel ca în 2019 sau mai mici chiar. De câștigat au motrenii care au debite mari la plata taxelor și impozitelor.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Bai,Popescule,Morega,analfabetilor ati ajuns si economisti.Vorbiti de locuri de munca ca ati nenorocit orasul Motru.Pana si la Rovinari un oras necomparabil cu Motru multi ani de zile au creeat locuri de munca.Analfabetilor si pungasilor care conduceti orasul de atatia ani ajunge,faceti ceva si pt comunitate ca o sa ramaneti singuri in oras.Pana si copii vostri va injura si au plecat in strainatate.Am scris acest comentariu in calitate de ,,fiu” al unui consilier care nu a facut nimic pt locuitorii acestui oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here