Crede că face legea în PDL! – Lui Bîrcă i s-a pus pata pe directorul Novac

130

deschidereEdilul comunei Turburea, pedelistul Ion Bîrcă, bravează la greu în faţa consilierilor locali şi a cetăţenilor din localitate. La ultima şedinţă de Consiliu Local(CL), Bârcă şi-a dat în petic şi a ameninţat astfel că îl va elimina din PDL pe directorul Direcţiei Silvice Gorj, Gheorghe Novac, pe motiv că acesta nu a fost prezent la întrunirea de la Turburea, pentru a clarifica nişte probleme silvice. Acesta a susţinut, în faţa audienţei, că la viitoarea şedinţă de Birou Permanent Judeţean(BPJ) al PDL Gorj îi va cere demisia colegului de partid, pentru asta şi-a dat chiar cuvântul în faţa audienţei. Bârcă nu s-a oprit cu ameninţările aici, supărat că, din nou, consilierii locali nu i-au validat rubedenia, pe Nicolae Vătuiu, acesta s-a luat la harţă cu membrii CL. Pe unul dintre consilieri l-a făcut drogat, în timp ce pe doi i-a făcut hoţi şi nebuni, vorbele sale fiind consemnate în procesul verbal de şedinţă, unul dintre consilieri anunţând că îl va da în judecată pe Bîrcă pentru calomnie.

Turburea, ţara lui Papură-Bîrcă! Acesta este mesajul care ar trebui pus la intrare în localitatea aflată la marginea judeţului Gorj, ca urmare a numeroaselor excese în comună ale edilului în exerciţiu. După ce s-a ales cu anchetarea în dosarul “Ţevile”, după ce s-a lăudat în scris că fondurile şi ţeava, primite “exclusiv politic”, după ce s-a certat cu toţi consilierii, după ce şi-a pus în funcţie de conducere cumnatul condamnat pentru furt şi i-a dat pe mână peste două miliarde de lei vechi, mai nou Bîrcă are senzaţia că nu numai Turburea este la picioarele sale ci şi PDL Gorj. De asta şi-a permis să ameninţe în şedinţa de Consiliu Local Turburea de vineri că îi va cere demisia în următorul BPJ al PDL Gorj a directorului Direcţiei Silvice, Gheorghe Novac. Bîrcă a susţinut, potrivit consilierilor, că îl aranjează el pe Novac pentru că acesta nu a fost prezent la şedinţa de la finalul săptămânii trecute, ca să clarifice unele divergenţe pe care le avea primarul cu doi dintre pădurarii din localitate, unul fiind şi consilier local al PNL. Bîrcă nu a spus audienţei că nici măcar nu îl invitase aici pe Novac, care este de altfel în concediu de odihnă.

Novac: “Bîrcă poate cere orice, oricum nu m-a invitat la Turburea”

Directorul Direcţiei Silvice Gorj, Gheorghe Novac, a rămas uimit de ameninţările lui Bîrcă. Acesta a declarat că se află în concediu, şi că primarul de la Turburea nu l-ar fi chemat în şedinţa de Consiliu Local. “Eu am răspuns afirmativ tuturor primarilor şi viceprimarilor care m-au chemat să clarific, în localităţile lor, diverse probleme. Primarul de la Turburea nu m-a chemat, dar poate să facă orice, chiar să îmi ceară demisia. Nu mă interesează, sunt în concediu”, a declarat, relaxat. Novac. Un lucru similar a declarat de altfel şi purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu care a menţionat însă că Ion Bîrcă nu este membru al BPJ-ului. “Bîrcă poate participa la BPJ, dar nu este membru. Poate cere demisia lui Gheorghe Novac dar vor hotărâ membrii BPJ-ului dacă mertită să supună la vot o astfel de propunere”, a declarat Vâlceanu. Cert este că mai mulţi primari au ridicat probleme criticându-l pe Gheorghe Novac, dar niciunul nu i-a cerut până acum demisia din funcţie. În ce priveşte situaţia de la Turburea, Bîrcă încearcă mai mult să sperie pădurarii prin ameninţările sale, deoarece respectivii nici nu îl bagă în seamă.

Consilierul Băran: “Îl dau în judecată pe primar, m-a făcut drogat”

În privinţa şedinţei de Consiliu Local, trebuie reamintit că trei sferturi dintre consilieri au boicotat penultima şedinţă a acestui organism, nemulţumiţi de lipsa de transparenţă a edilului local. Din acest motiv, nu a fost validat în funcţie nici consilierul dorit de Ion Bîrcă, Nicolae Vătuiu, vărul nevestei sale. Acest lucru l-a durut cel mai mult pe Bîrcă. Vineri însă consilierii au venit la şedinţă dar au refuzat să îl valideze pe Vătuiu, pe motiv că comisia de validare era incompletă. Trebuie menţionat că la plecarea din acest organism a consilierului PRM, Ovidiu Marcoci, comisia în cauză nu s-a completat cu un alt membru. Bîrcă a făcut acest lucru acum, forţat de împrejurări, dorind apoi şi validarea consilierului deşi asta trebuia făcută în şedinţa pe comisii. Consilierul PSD, Victor Băran a protestat, cerând amânarea validării în şedinţa de Consiliu Local, de la finalul lunii în curs. Pentru sesizarea sa, Băran a fost apostrofat de Bîrcă care l-a făcut pe acesta “drogat”. “Am cerut ca vorbele sale să fie consemnate în procesul verbal de şedinţă. Primarul şi-a permis să mă facă drogat, în faţa consilierilor şi a localnicilor prezenţi la şedinţă. Va trebui să demonstreze că sunt un drogat, în faţa instanţei de judecată. Când intru în posesia procesului verbal de şedinţă îl voi acţiona în judecată pe Bîrcă pentru calomnie, deoarece eu i-am cerut doar să respecte legea. I-am spus să completeze comisia de validare şi abia în următoarea şedinţă să valideze consilierul PDL”, a explicat consilierul Victor Băran.

Pedelistul Gaiţă îşi cere locul în CL

De altfel, Băran a făcut bine acest demers deoarece inclusiv validarea lui Vătuiu este contestată din interiorul PDL. Marian Gaiţă, aflat pe locul cinci în lista consilierilor PDL, şi-a ceut drepturile, solicitând în scris atât PDL-ului cât şi Consiliului Local Turburea să fie validat în locul lui Nicolae Vătuiu. “Am solicitat atât la partid cât şi la Consiliul Local locul meu de drept. Sunt următorul pe listă, nu sunt motive să nu ocup postul de consilier şi anunţ de acum că îl voi contesta chiar în instanţă pe Vătuiu şi pe primar. Bîrcă nu mă vrea în Consiliu deoarece îl preferă pe Vătuiu, a minţit despre mine că aş fi trecut la PNL, asta în situaţia în care i-am făcut primarului campanie cu maşina mea. Mi-am dărâmat o maşină pentru Bîrcă şi el vrea să mă dea la o parte. Nu voi accepta aşa ceva, aştept să demonstreze că eu am trecut la PNL”, a declarat, supărat, Gaiţă. De altfel, astăzi la Turburea este aşteptată Elena Cojocaru, responsabila PDL de zonă. Gaiţă susţine că a discutat problema sa cu Elena Cojocaru iar aceasta i-a promis că se va deplasa în localitate pentru a clarifica problema. Există însă o propunere de validare pentru Vătuiu, aprobată deja de conducerea PDL Gorj, care încurcă validarea lui Gaiţă, asta chiar dacă Vătuiu este mult mai departe în lista de consilieri.

Hoţul strigă hoţii

Bîrcă nu şi-a pus însă lacăt la gură şi a început, în aceiaşi şedinţă, să împroaşte cu noroi şi spre restul consilierilor, Marcel Roşoga, colegul său de partid a fost făcut hoţ, în urma unei neînţelegeri cu apa, la fel şi consilierul PNG, Dumitru Coman, atacat pentru fotbal, dar şi Mihai Enculescu, consilierul de la PNL, din cauza fondului forestier. S-a creat un scandal, iar Bîrcă a fost în elementul său.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here