Craiovenii vor să bată de două ori campioana: “Categoric nu va fi un meci ușor”

355

Victoria Universităţii de la Giurgiu, în jocul din tur, a părut pentru unii o surpriză. De atunci însă, “Ştiinţa” a demonstrat că este una din echipele grele ale campionatului. La polul opus, după calificarea în Europa League, Astra încă se chinuie să prindă primele şase locuri. Un succes al gazdelor le-ar îngreuna şi mai mult situaţia giurgiuvenilor, iar un play-off fără fosta campioană, ar părea mai convenabil. Antrenorul Gheorghe Mulțescu şi-a avertizat însă elevii că urmează un meci greu. “Întâlnim campioana en-titre, sigur nu va fi ușor. După un început ezitant de campionat, adversarul s-a regrupat. Este o echipă experimentată, cred că 90% din jucători sunt trecuți de 28-30 de ani. Pentru noi este important să câștigăm: ne-am întări poziția pe podium și implicit șansele de a rămâne în play-off. Am folosit la maxim perioada aceasta de întrerupere pentru a pune la punct ultimele detalii. Suntem pregătiți să abordăm la victorie meciul de duminică“, a spus tehnicianul Craiovei.
Căpitanul formaţiei din Bănie, Bogdan Vătăjelu, şi-a îndemnat coechipierii să fie mai eficienţi. “Trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o în ultimele meciuri, dar să fim mai pragmatici și sigur vom obține victoria. Categoric nu va fi un meci ușor, dat fiind că Astra e în revenire de formă. Pe adversari i-a impulsionat și revenirea domnului Șumudică pe bancă. Noi ne vom bate pentru fiecare minge pentru că vrem să ne consolidăm poziția în clasament“, a declarat fundaşul.

Se gândesc şi la Brăila
Craiovenii au picat cu o echipă de eşalon inferior în Cupa României, dar asta nu înseamnă că vor avea un joc uşor. Pe suporterii Universităţii îi leagă amintiri frumoase de meciurile cu Dacia, în 1993 Craiova aducând trofeul acasă după un meci cu brăilenii. Echipa gazdă ocupă locul 10 în Liga a II-a, contabilizând 7 victorii, 2 egaluri şi 6 înfrângeri. Managerul general al Universității Craiova, Marcel Popescu, a declarat că nu vrea să asiste la o surpriză. Acesta a adăugat că echipa sa trebuie să-şi respecte blazonul, iar trofeul poate ajunge în Cetatea Banilor. “Este un adversar comod la prima vedere, dar tot ceea a fost comod a făcut mari surprize în istoria Cupei României. Așa că Dacia Unirea Brăila va fi tratată cu seriozitate și respect din partea noastră. Încercăm să uităm numele și să considerăm adversarul unul dintre cei mai redutabili. Pentru că sincope de relaxare ne pot scoate afară din Cupa României, un obiectiv pe care-l considerăm realizabil, pentru că după acest meci ar mai fi trei pași pentru a aduce Cupa la Craiova“.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here