Craiova, tot mai săracă

949

Universitatea Craiova a fost învinsă, din nou, de Viitorul, iar echipa antrenată de Devis Mangia pare tot mai debusolată. După ce în iarnă anunţau că vor Cupa şi Campionatul, doljenii au şanse minime să mai spere la titlu şi pot pierde chiar locul 3. Craiova pare tot mai ,,sărăcăcioasă” pe fază ofensivă, acolo unde şi-a pierdut trioul cu care câştiga primul trofeu cu Devis Mangia pe bancă, şi tot mai nesigură pe faza defensivă. De asemenea, mulţi dintre fani şi-au pierdut răbdarea din cauza lipsei de reacţie a conducerii după vânzarea lui Mitriţă.

Acelaşi început, acelaşi deznodământ
Craiova a fost vioara întâi în partida de la malul mării, dar s-a stins pe parcurs, iar de pe bancă nu au venit soluţii. Bărbuţ a deschis scorul în minutul 9, după un ofsaid mare, nesemnalizat de tuşier. Atacurile furioase ale ,,juveţilor” nu s-au oprit, dar Fortes a irosit două şanse uriaşe în primul sfert de oră (`10, `13). Viitorul a restabilit egalitatea înainte de pauză, când Ianis a arătat de ce poartă numele Hagi, şi a marcat superb, la vinclu, după un şut de la aproape 25 de metri. Nu a fost singurul copil de fotbalist care s-a remarcat sâmbătă. Sub privirile tatălui său, celebrul Rivaldo, Rivaldinho i-a lovit, din nou, pe olteni, finalizând un contraatac al gazdelor. La 2-1, oltenii au punctat doar la posesie. Prea puţin pentru o echipă cu pretenţii, care dacă nu se va trezi va avea un sfârşit de sezon de coşmar.

Hagi, încântat, Mangia, resemnat
La finalul jocului, antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, a declarat că meciul a fost unul de un nivel foarte ridicat, echilibrat. Tehnicianul constănţean a mai spus că duelurile cu Mangia sunt întotdeauna interesante. ,,A fost un meci foarte frumos, cu două echipe care joacă, ofensiv, mereu vrem să avem posesia. Mereu a ieşit un fotbal bun între noi şi ei, dar în ultimul timp am fost mai inspiraţi. A fost un meci de nivel european. Cu Mangia îmi place să joc, pentru că are aceleaşi principii, să contruiască, să domine, să împingă cu lateralii, amândoi folosim un 3-4-3 agresiv. Se joacă mult pe duel, pe tranziţie, dar noi am fost mai inspiraţi. Au fost două echipe frumoase“, a declarat Hagi.
Pentru prima oară în acest sezon, antrenorul Craiovei a admis că echipa nu mai are şanse la titlu. Mangia s-a plâns şi de subţirimea lotului.,,Este clar că nu mai sunt șanse la titlu. Am început bine, am dat gol. Nu am dat al doilea gol, nu am reușit să închidem meciul. A dat Ianis un gol, în repriza a doua ritmul a fost scăzut. Mi-e ciudă că am avut oportunitate pentru 2-1, iar ei au dat imediat gol. Din punct de vedere numeric, e clar că avem probleme“, a afirmat italianul.

Cârţu îndeamnă la echilibru
Preşedintele Universităţii, Sorin Cârţu, a declarat că ar fi o ,,tragedie” pentru Craiova să rateze şi podiumul, iar echipa trebuie să rămână concentrată. ,,Ce să mai vorbim de titlu? La momentul ăsta suntem mai aproape să ne ia Hagi decât să luăm noi faţa CFR-ului. Problema este că trebuie să analizăm situaţia şi să avem un echilibru maxim. Să analizăm la sânge ce avem şi ce mai putem să facem. Avem o pleiadă de jucători pe care ne bazam şi acum sunt accidentaţi. N-ai putut să îl foloseşti pe Cristea, pe Rocha, Meza Colli, să nu mai vorbim de problema lui Koljic”, a declarat oficialul din Bănie. Cârţu a mai spus că la echipă nu există concurenţă. ,,Eu nu ştiu cât de vină e antrenorul, am stat 3 ore de vorbă cu patronul şi cu Mangia. Sunt probleme mai multe. Lipsesc şi unii jucători, lipseşte şi concurenţa. E clar că iarna asta nu s-au luat cele mai bune decizii în privinţa completării lotului. Cei care au fost aduşi au fost aşteptaţi să vină cu un aport. Rocha când a vrut să îl bage Mangia în teren cu FCSB spunea că îl doare piciorul. Sunt nişte accidentări care nu se văd. Doctorul spune că poate să forţeze, el spune că nu. E o problemă mare de tot dacă ratăm cupele europene”, a precizat fostul antrenor. Craiova va juca la Astra vineri, pe 19 aprilie, de la ora 21.00.
FC Viitorul – Universitatea Craiova 2-1 (1-1)
FC Viitorul: Cojocaru – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Houri, T. Băluță, Iacob (`46, Mladen) – I. Hagi, Rivaldinho (`68, Achim), Drăguș (`54, G. Ganea). Antrenor: Gică Hagi.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira (`63, Bic) – Martic, Mateiu (`75, Baicu), Cicâldău, Bancu – Bărbuț, Fortes, Mihăilă (`58, Drăghici). Antrenor: Devis Mangia.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here