Craiova se ia la trântă cu moldovenii

716

Universitatea Craiova este singura echipă cu punctaj maxim după cinci etape, iar trupa lui Cristiano Bergodi vrea să-și îmbunătățească linia de clasament în partida cu Poli Iași. Meciul se dispută în această seară, de la ora 21.00, în Bănie. Principalul Universității dă piept cu un fost elev, Daniel Pancu, despre care spune că este un bun mobilizator. Moldovenii vin pe cai mari la Craiova, după ce au învins FCSB cu 5-2 în runda precedentă.„Ne aşteaptă un meci delicat, fiindcă întâlnim o echipă bună, de care mă leagă amintiri frumoase, am antrenat acolo în 2008. Iaşiul a început să joace bine, este agresivă, are un antrenor tânăr, dar foarte bun, care poate ajunge un tehnician important în fotbalul românesc. Pe Daniel Pancu îl cunosc mai bine ca persoană, l-am avut jucător la Rapid, experienţa ca jucător motivează bine echipa, care şi-a revenit imediat după ce a făcut un meci prost. Şi ei sunt încrezători, au declarat că vor toate cele 3 puncte la Craiova. Nu ne sperie nimeni, pentru că e fotbal, iar în fotbal nu există teamă, se întâlnesc două echipe bune şi va ieşi un meci frumos. Noi ne-am pregătit bine din toate punctele de vedere, echipa capătă mai multă încredere, vom juca pentru a şasea victorie. Vom vedea, vineri, dacă am învăţat din greşelile meciurilor anterioare”, a declarat antrenorul italian. Din păcate, Craiova l-a pierdut pe Valentin Mihăilă, care va absenta aproximativ o lună din cauza problemelor medicale.„Mihăilă are probleme, din păcate, ne deranjează acest lucru, dar avem lot şi cine îl va înlocui va trebui să joace bine. Valentin e un plus pentru echipă, sper că nu i se va simţi lipsa şi cine va juca o va face foarte bine”, a mai spus Bergodi. Trecut și pe la Universitatea Craiova, atacantul Andrei Cristea (36 de ani) rămâne un pericol pentru poarta lui Mirko Pigliacelli. Totuși, portarul italian a declarat că importante sunt punctele puse în joc.,,Îl ştiu pe Andrei Cristea, a jucat la noi, e un atacant foarte bun, are experienţă, dar încercăm să nu-l lăsăm să dea gol. Dar chiar dacă va marca, pe noi ne interesează punctele, nu cine dă gol. În fotbal e presiune tot timpul, mai ales la Craiova, fiindcă avem echipă bună, sunt condiţii bune. E normal să fie presiune, dacă nu vrei presiune, te duci la altă echipă, te apuci de altceva. Sper să luăm campionatul anul acesta, cred că merită Craiova un titlu”, a spus Pigliacelli. Din păcate, Craiova întâmpina și probleme înainte de meciul din runda a VI-a. Fotbaliștii Paul Papp și Alex Tudorie au fost depistați pozitiv cu Covid-19 la ultimele teste efectuate. Afectat de noul virus este și un membru al staff-ului auxiliar, după cum a anunțat site-ul oficial al doljenilor.

Koljic, dorit la Kiev!
Atacantul Elvir Koljic (25 ani), golgheterul formației din Bănie, este dorit de către Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Internaționalul bosniac a marcat 6 goluri în primele 5 runde și a atras interesul mai multor formații. Antrenorul Cristiano Bergodi a declarat că, pentru suma corectă, orice jucător este de vânzare.
„Elvir Koljic este, după părerea mea, cel mai bun atacant din România, sper că va fi un campionat important pentru el, a explodat deja, a început foarte bine, are şi un pic de noroc, echipa îl ajută, îl împinge în careu şi el fructifică ocaziile. Când e vorba de sume mari de bani, un jucător trebuie să plece, dar nu ştiu nimic despre transferul lui la Dinamo Kiev”, a spus Bergodi. ,,Dragonul” este cotat la 1,8 milioane pe site-ul transfermarkt, dar, potrivit anumitor surse, Mihai Rotaru cere peste 7 milioane de euro pentru golgheterul Craiovei.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here