Craiova, pragmatică în faţa liderului! Mitriţă le-a purtat noroc “leilor”

431

Universitatea Craiova a obţinut o victorie extrem de importantă în faţa ardelenilor de la CFR Cluj. “Juveţii” lui Mangia au jucat italieneşte cu liderul. Andrei Cristea a deschis scorul la primul meci ca titular pentru formaţia alb-albastră, reuşita sa venind după o incursiune superbă a tânărului Mihăilă (`14). Au urmat momente de dominare copioasă a oaspeţilor, iar craiovenii au trecut foarte rar jumătatea terenului după primul gol. Muştruluiţi probabil la pauză de antrenorul Devis Mangia, amfitrionii au evoluat cu mai mult nerv în repriza secundă. Linia defensivă a Ştiinţei a făcut un joc aproape perfect, iar portarul Pigliacelli l-a servit decisiv pe Elvir Koljic, care l-a lobat pe Arlauskis pentru 2-0 (`78). Astfel, fostul căpitan Alexandru Mitriţă şi-a luat la revedere de la suporteri într-o atmosferă de sărbătoare. Fotbalistul, transferat la New York City, “i-a predat” banderola lui Nicuşor Bancu, apoi, în aplauzele publicului, a dat lovitura de începere.

Cristea: “Am trăit la maximum această partidă”
Atacantul Andrei Cristea a avut numai cuvinte de laudă pentru suporterii olteni la finele meciului de duminică. Experimentatul vârf a fost cerut de către fani în primul 11, dar a declarat că va respecta decizia antrenorului italian, pe care îl consideră unul dintre cei mai bun tehnicieni din ţară. “Sunt foarte fericit, pentru gol, pentru evoluție și, mai ales, pentru victorie. Este o atmosferă deosebită, iar oltenii merită o astfel de victorie. Sper ca în acest an Craiova să fie o nucă tare și să se bată la titlu. Eu am venit să ajut echipa și Mister va decide când va apela la mine. Câștigăm meciuri și asta i se datorează și lui. Am trăit la maximum această partidă, am avut impresia că sunt în altă țară, e un stadion frumos, iar lumea este civilizată. Golul îl dedic acestor suporteri senzaționali“, a spus Andrei Cristea. Atacanţii Craiovei au făcut diferenţa într-un meci în care golgheterul George Țucudean nu a jucat la CFR. Cristea a declarat însă că Universitatea a speculat mai bine anumite momente ale jocului. “Ştiam foarte bine că au jucători importanţi, dar am reuşit să înscriem şi după pauză am încercat să le blocăm acţiunile. Vrem să ne ridicăm la nivelul suporterilor pe care îi avem! Fotbalul e făcut din momente, am jucat ca o adevărată echipă şi am reuşit să înscriem şi golul doi şi după jocul s-a închis. Mihăilă e colegul meu de cameră, un jucător de viitor, cu siguranţă, va creşte. Mă bucur că sunt şi jucători tineri, dar şi jucători cu experienţă, de valoare. Este devreme să vorbim despre titlu, mai sunt multe meciuri de jucat. Suntem motivaţi, modeşti și avem foarte mult de muncă“, a precizat fotbalistul venit de la Politehnica Iaşi.

Mitriţă a crezut în victorie
Chiar dacă nu a fost pe teren, Alex Mitriţă a trăit intens meciul din tribune. Fostbalistul transferat în State a declarat că l-a încercat o senzaţie ciudată, dar era convins că favoriţii săi vor obţine succesul. “De asta am şi venit în ţară, să îmi iau rămas bun de la colegii mei, de la prietenii mei, de la fraţii mei. Ştiam că o să câştige în această seară, aveam mare încredere în ei şi sunt bucuros că au reuşit. Eram obişnuit să ies mereu primul cu băieţii, dar este o senzaţie urâtă pot să spun aşa, dar sunt bucuros pentru mine, pentru transferul meu şi sper să fac treabă cât mai bună acolo”, a declarat Mitriţă. În schimb, antrenorul Devis Mangia a fost fair-play şi a admis că “feroviarii” alcătuiesc echipa cea mai redutabilă în acest moment.
“Rezultatul e clar că este bun, dar pentru mine în prima repriză Cluj a jucat mai bine decât noi. În repriza a doua am făcut un meci bun. Atitudinea a fost perfectă tot meciul, dar trebuie să fim puţini mai calmi. Repriza a doua am fost, am jucat mai bine, cu mai multă personalitate CFR este favorită pentru titlu. A pierdut două meciuri în 23 de etape, este pe primul loc, este echipa care e favorită. Dacă azi pierdeam aici cu CFR, era închis tot pentru noi”, a declarat tehnicianul italian. Craiova va da piept în următorul meci cu AFC Hermannstadt. Duelul este programat sâmbătă, 16 februarie, de la ora 14.00.
Universitatea Craiova – CFR Cluj: 2-0 (1-0)
Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Ferreira, Bancu – Meza Colli (`61, Bărbuț), Mateiu, Cicîldău, Mihăilă (`83, Fedele) – Koljic, Cristea (`73, Rocha). Antrenor: Devis Mangia.
CFR Cluj: Arlauskis – Malico, Lang, Nascimento, Manea – Djokovic, Culio, Ioniță (`59, Petrilă) – Omrani, Deac, Păun (`72, Costache). Antrenor: Toni Conceicao.
Cartonașe galbene: Kelic `35 / Manea `59, Arlauskis `86, Omrani `88, Lang `90.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe; Iulian Dima.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here