Craiova pierde un tempo după eşecul cu FCSB! Avram, luat la ţintă

947

Universitatea Craiova a jucat curajos pe Arena Naţională, dar a pierdut meciul cu FCSB, scor 3-2. A fost o partidă extrem de spectaculoasă, cu două lovituri de la 11 metri, una transformată de portarul oaspeţilor, Mirko Pigliacelli. Oltenii au rămas frustraţi după arbitrajul lui Marius Avram, centralul care i-a eliminat pe Kelic şi Briceag, dar l-a scutit pe Bălaşa de cartonaş roşu la scorul de 2-2. Gazdele au deschis scorul prin Ioan Hora, care a reluat cu capul, de la 8 metri, o centrare venită de la Benzar (`27). Juveţii au revenit în meci dintr-un penalti obținut de Rocha şi transformat, surprinzător, de golkeeper-ul italian(`39). Universitatea a intrat în avantaj imediat după pauză, când Bărbuț a fost pe fază la o minge respinsă de Bălgrădean şi a împins balonul în plasă din șapte metri (`46). Peste numai trei minute, Filip a fost găsit excelent de Pintili şi l-a executat cu sânge rece pe Pigliacelli. FCSB a dat lovitura în urma unui penalti transformat de Ioan Hora (’83). Kelic a fost eliminat pentru că l-a împins pe Tănase în suprafaţa de pedeapsă, iar, pe final de meci, Avram i-a trimis la vestiare şi pe Briceag şi Man. În urma acestui rezultat, cele două formaţii au făcut, din nou, schimb de locuri în clasament, bucureştenii ocupând acum poziţia secundă. Universitatea Craiova va juca următorul meci în sferturile Cupei României, la Miercurea Ciuc. Partida cu Csikszereda are loc joi, 28 februarie, de la ora 20.00.

Oltenii fac memoriu!
La finalul partidei, antrenorul Devis Mangia s-a declarat mulţumit de cum a evoluat echipa sa, în schimb italianul a sugerat că Universitatea va avea o şansă la titlu, dacă meciurile se joacă doar pe teren. ,,Eu sunt mulţumit, jucătorii au făcut un meci bun. Am stat bine în teren. Eu sunt antrenor şi încerc să pun jucătorii în teren în cele mai bune poziţii pentru performanţă. Dar, azi, au fost trei antrenori: unul la Craiova, unul la FCSB şi un altul. Este greu să luăm titlul. Dacă se va juca doar fotbal, da, avem o şansă”, a spus tehnicianul din Bănie. Nu la fel de “diplomat” a fost Silvian Cristescu, directorul sportiv al Craiovei, care a declarat că doljenii vor face memoriu împotriva lui Avram. ,,A fost un meci frumos, s-a jucat de la egal la egal, cu două echipe foarte bune, dar, din păcate, arbitrul a fost total depășit. El a influențat rezultatul! În repriza a doua a arbitrat numai într-o direcție! Nu cred că a fost oportună delegarea lui, pentru că și în trecut a împins anumite echipe de la spate. Cred că un egal era echitabil. Cui a trebuit să dea cartonaș roșu, nu a dat. Faultul lui Bălașa asupra lui Bancu a fost la fel ca acela de la Sepsi cu Viitorul, la Ianis Hagi. La intrarea pe care a avut-o Bălașa la Bancu era de roșu direct. Pintilii, la cum a intrat în prima repriză, cu fault pe la spate la Cicâldău, a scăpat de cartonaș, dar la Bancu a revenit și a dat imediat galben. Pintilii a mai mai făcut după trei faulturi dure și nu a primit galben. Am văzut că observator de arbitri a fost Alexandru Deaconu, deci cred că și-au aranjat tot. Vom vedea ce măsuri se vor lua împotriva lui Avram, pentru că a arbitrat șmecherește. Categoric vom face memoriu împotriva lui Avram. În sfârșit, asta este, noi oricum ne batem la campionat. Sunt câteva puncte distanță de CFR, dar când se vor înjumătăți diferența va fi mică“, a afirmat Cristescu. Unul dintre eroii Craiovei, Mirko Pigliacelli, a dezvăluit că antrenorul Devis Mangia l-a desemnat să execute penaltiul, dar nu a vrut să comenteze arbitrajul lui Avram. ,,Am avut chiar şi ocazii să câştigăm, dar din păcate, nu s-a întâmplat. Eu sunt portar, dar îmi place să marchez, iar Mister a decis să fac eu asta şi am marcat. Nu ştiu dacă voi mai executa, Mister va decide asta. Pentru mine, FCSB este o echipă mare, dar cred că a avut noroc şi închid aici, nu vreau să spun mai multe. Suntem o echipă puternică, foarte puternică şi vom lupta până în ultimul minut din ultimul meci. Vom da totul şi apoi vom vedea unde suntem“, a declarat Pigliacelli.
FCSB – Universitatea Craiova 3-2 (1-1)
FCSB: Băgrădean – Benzar, Bălaşa, Planic (`65, D. Nedelcu), J. Morais – Pintilii (`79, Teixeira), Filip – Man, Tănase, Coman (`46, Matei) – Hora. Antrenor: Mihai Teja.
Craiova: Pigliacelli – Martic, Tiago, Kelic, Briceag – Fedele (`77, Bic), Cicâldău – Bărbuț (`89, Fortes), Rocha, Bancu – Koljic. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Morais `23, Bălașa `72 / Fedele `26, Fortes `39, Briceag `43, `87, Koljic `52, Bancu `67.
Cartonașe roșii: Man `87 / Kelic `82, Briceag `87.
Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Sebastian Eugen Gheorghe; Cătălin Popa.
Observatori: Alexandru Deaconu, Paul Mincu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here