Craiova nu a fost iertată de UEFA, dar vrea spectatori cu AEK

775

Evenimentele de la partida cu Honved, din turul doi preliminar contând pentru Europa League, nu au fost trecute cu vedere de reprezentanţii UEFA, care au penalizat dur clubul Universitatea Craiova. Pentru incidentele petrecute în a doua repriză de prelungiri, doljenii au fost sancţionaţi de către comisia de disciplină cu o amendă de 60.000 euro şi disputarea a trei meciuri considerate acasă fără spectatori. Măsura a fost luată după ce arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului. Partida a fost întreruptă 35 de minute. Chiar şi aşa, clubul Universitatea Craiova a anunţat, marţi, că la meciul cu AEK Atena, din prima manşă a turului 3 preliminar al Europa League pot asista copiii cu vârste sub 14 ani. Astfel, doljenii fac eforturi ca meciul din 8 august să se poată disputa în faţa unui stadion plin. ,,Cei mai tineri suporteri ai Ştiinţei au acces gratuit pe stadion la Universitatea Craiova – AEK Atena. Suporterii cu vârsta de până în 14 ani au acces gratuit la meciul tur cu AEK, cu condiţia ca şcoala unde studiază să organizeze excursia”, se precizează în comunicat. Oficialii clubului din Bănie au anunţat că a făcut apel la decizie. ,,Nu ne aşteptam, e o hotărâre drastică! O să suportăm toţi pentru nişte iresponsabili din galerie. Până se judecă apelul, decizia nu poate rămâne. Ea devine definitivă şi executorie după ce se judecă apelul, nu? Aşa că noi sperăm. Şi-aşa nu eram favoriţi la meciul cu AEK, acum ar fi şi mai greu”, a declarat Sorin Cârţu, preşedintele Craiovei. Până la soluționarea cererii de a suspenda decizia până după meciul Universitatea Craiova – AEK Atena, clubul a sistat vânzarea biletelor.

Echipele româneşti şi-au aflat viitoarele adversare
În cazul în care va trece de AEK Atena (Grecia), în turul al treilea preliminar (meciuri la 8 şi 15 august), Universitatea Craiova va evolua în play-off cu Sparta Praga (Cehia) sau Trabzonspor (Turcia), prima partidă fiind programată acasă.
Dacă va trece de Celtic, CFR Cluj va juca împotriva campioanei Cehiei, Slavia Praga, formație la care evoluează Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță. În cazul unei eliminări în fața scoțienilor de la Celtic, clujenii vor juca în play-off-ul Europa League cu câștigătoarea dintre Sheriff Tiraspol (Moldova) și AIK Stockholm (Suedia). Dacă va trece de Mlada Boleslav în turul 3 preliminar al Europa League, FCSB va întâlni câștigătoarea ,,dublei” dintre Ventspils (Letonia) și Vitoria Guimares (Portugalia).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here