Craiova are doar varianta victoriei cu Astra

670

Universitatea Craiova trebuie să câştige ultimul meci al sezonului regular, dacă vrea să aibă o zestre mai consistentă în play-off. Elevii lui Devis Mangia dau piept, în această seară, cu Astra Giurgiu, meciul de pe Ion Oblemenco urmând să se dispute de la ora 20.00. Calculele sunt simple, un egal nu le ajută deloc pe gazde. Fie că pierd, fie că obțin un punct, craiovenii vor porni cu 23 de puncte în play-off, şi doar în cazul unei victorii cu 24. Doar succesul este o variantă şi pentru Astra Giurgiu, astfel că se anunţă un duel atractiv şi deschis în Bănie, mai ales dacă ţinem cont de forma celor două echipe. ,,Juveţii” sunt neînvinşi în ultimele nouă meciuri jucate pe teren propriu în Liga 1 Betano, interval în care au reuşit șapte succese şi două remize. Giurgiuvenii au, în schimb, cinci victorii şi patru rezultate de egalitate în precedentele nouă meciuri din campionat, rezultate care le-au asigurat calificarea în play-off încă de la finalul rundei a 25-a. În acest moment, în clasamentul Ligii I, Craiova se află pe locul 3, cu 45 de puncte, iar Astra este pe 4, cu 39 de puncte.

Lipseşte căpitanul
Antrenorul Devis Mangia nu va putea conta pentru ultimul joc din sezonul regular pe căpitanul Bancu și atacantul Fortes, care sunt suspendați, în vreme ce Meza Colli e accidentat. ,,Principalul” Craiovei a declarat că urmează un joc greu, iar Astra are şi alte arme în afară de atacantul Denis Alibec, revenit în prim-plan după stagiul de pregătire din iarnă.
,,Este un meci dificil, important. Astra are idee de joc, dar vrem să facem cât mai bine pentru a încheia cu bine sezonul regulat. Alibec este un jucător foarte bun, dar Astra nu stă într-un singur jucător. Vom vedea cine va fi în teren și apoi decidem cine execută penalty. Dacă pentru mine va fi posibil de vorbit doar de fotbal, Craiova are șanse în bătălia pentru titlu. Dar în ultima perioadă nu a fost posibil”, a declarat italianul. Craiova s-a calificat, joi, în semifinalele Cupei României, iar Drăghici, Fortes și Bic au fost printre remarcaţii antrenorului, care s-a declarat fericit că jucătorii săi au scăpat de accidentări, suprafaţa de joc fiind una execrabilă.,,Pe primul loc e sănătatea jucătorilor, eu cred că am riscat noi și ei, nu doar echipa mea că am jucat pe acel teren. E bine că la partida de la Miercurea Ciuc jucătorii au avut atitudine bună, că oferă opțiuni pentru meciurile următoare”, a spus tehnicianul. Mangia a privit şi către jocurile din play-off, şi este de acord cu reacţia clubului, oficialii Craiovei declarând că nu mai vor arbitrii din Bucureşti la meciurile cu FCSB. ,,A fost un meci echilibrat până în minutul 75, când trebuia să fim noi cu un jucător mai mult în teren. Apoi în minutul 80 a fost penalty pentru FCSB și eliminare. Cred că va fi mai bine dacă nu vor fi arbitri din București la meciurile cu FCSB, sunt șapte ani de când acest club nu pierde cu acest arbitru. E puțin ciudat, nu m-am mai întâlnit cu o situație similară”, a spus Mangia. Partida cu Astra închide etapa cu numărul 26.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here