Craiova a urcat pe doi!

1066

Universitatea Craiova a scăpat de ,,complexul” Viitorul. După ce formaţia de la malul mării s-a impus în ambele confruntări din campionat în sezonul trecut şi i-a eliminat pe ,,juveţi” din Cupa României, Ştiinţa şi-a luat o primă revanşă luni seara.
Elevii lui Victor Piţurcă au obţinut un succes foarte important, care i-a urcat pe alb-albaştrii peste formaţia lui Gheorghe Hagi în clasament. Deşi au jucat foarte slab în prima jumătate de oră, când au primit şi un gol de la Bogdan Țîru (`7), jocul gazdelor a fost revitalizat odată cu introducerea în teren a bosniacului Elvir Koljic.
De altfel, Craiova a întors rezultatul până în pauză, prin două super execuţii ale lui Cicâldău (`44) şi Koljic (`45).
Daniel Bălaşa a înscris primul gol în tricoul trupei din Bănie la puţin timp după reluarea jocului. Lovitura liberă bătută de fundaşul oltenilor s-a transformat în gol, după ce mingea a sărit în faţa lui Căbuz dintr-un petic de gazon (`53).
Amfitrionii puteau câştiga la scor, dar acelaşi Koljic a ratat o ocazie monumentală, trimiţând cu capul în transversală o pasă excelentă primită de la Raoul Baicu (`90+1).
A fost al doilea succes consecutiv pentru jucătorii lui Victor Piţurcă. Vineri, Craiova are meci tot pe ,,Ion Oblemenco”, cu Politehnica Iaşi.

Piţurcă: ,,Trebuie să le treacă entuziasmul jucătorilor”
Principalul Universităţii a declarat după meci că elevii săi nu trebuie să sărbătorească prea mult succesul cu Viitorul. Pe Craiova o aşteaptă un meci la fel de greu în etapa viitoare, iar o nouă victorie i-ar trimite pe ,,juveţi” pe locul întâi.
Pauza competiţională ar putea culmina cu schimbarea gazonului de pe ,,Ion Oblemenco”, iar Victor Piţurcă bate monedă pentru înlocuirea suprafeţei de joc.
,,Până în minutele 6-7 ne-am creat ocazii. Am primit un gol dintr-o fază fixă și i-am făcut pe cei de la Viitorul să fie vioara întâi în meci. Deocamdată, suntem departe de tot ceea ce înseamnă campionat.
Ne interesează acum meciul cu Iașiul, trebuie să le treacă entuziasmul jucătorilor. Problema gazonului este legată de siguranța jucătorilor. Ei se pot accidenta. Plus că ați văzut ce miros emană. Nu se dă foarte mare importanță. Ministerul Mediului și al Sănătății ar trebui să vină aici și să ia mostre, să nu mai așteptăm nu știu ce licitații”, a spus antrenorul.
Piţurcă a precizat şi că Elvir Koljic nu este la parametrii maximi, dar cu toate acestea a apelat destul de repede la vârful bosniac. ,,Încă nu e refăcut complet. A stat 6-7 luni de zile. S-a antrenat foarte bine și astăzi am vrut să-i dau cât mai puțin timp”, a declarat tehnicianul.

UNIVERSITATEA CRAIOVA – VIITORUL CONSTANȚA 3-1 (2-1)

Craiova: Pigliacelli – Martic, Bălaşa, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Cicâldău, Bancu – Niţu (`24, Koljic), Ivan (`86, Fortes), Baiaram (`77, Baicu).
Viitorul: Căbuz – Boboc, Ţîru, Artean, De Nooijer – Ciobanu, Achim (`65, Iacob), Houri – Iancu (`75, Filip), Rivaldinho, C. Matei (`62, Ganea).
Arbitri: Marius Avram – Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe; Marian Barbu.

Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here