Covoarele de cauciuc pentru transportul cărbunelui la Cariera Poiana, reșapate artizanal de mineri!

1542

Covoarele uzate, care transportă de ani de zile cărbunele spre depozite ori sterilul, sunt grav avariate la mai toate unitățile miniere ale Complexului Energetic Oltenia. La Poiana, situația este destul de gravă, iar unii mineri au cerut administrației, public, să ,,bage ceva bani” și în aceste covoare de cauciuc, așa cum compania a reușit să investească în autovehicule, schimbând mașinile vechi cu bolizi noi, la maxim trei ani.

La Cariera Poiana, covoarele de cauciuc, care se întind pe kilometri, sunt sfârtecate pe o lungă distanță. Minerii le cârpesc periodic, folosind scoabe.
Asta în condițiile în care compania are un contract valabil, cu ARTEGO, în sumă de 3.166.876 de lei numai pe perioada 11 martie -30 iunie 2019 pentru furnizare de bandă transportoare cu inserție de card oțel, această tranzacție fiind parafată în luna martie.
Cu toate acestea, noul covor de cauciuc nu a ajuns nici la Poiana, nici la alte cariere miniere din zonă, iar minerii au fost puși la cârpit de șefii lor.
Înarmați cu câte un ciocan, unii dintre angajații unităților miniere ale CEO fac și această activitate pentru menținerea în funcțiune a unor bucăți de cauciuc care au de mult timp depășit termenul de funcționare.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here