COVID-19: Necesitățile de echipamente și dotări ale spitalelor din Gorj, centralizate pe o nouă platformă online

1092

Asociația Adrenallina Media a lansat platforma online thefutureisnow, unde sunt centralizate nevoile de echipamente și aparatură ale fiecărui spital public din România, din toate județele, în speța COVID-19. Deja pe această platformă se regăsesc și câteva unități spitalicești din județul Gorj care și-au publicat listele de necesități medicale.

Este vorba despre nevoi de materiale și echipamente precum halate de unică folosință, combinezoane, măști FFP2 și FFP3, dezinfectant, mănuși, ventilatoare și altele. Oricine este interesat să doneze pentru un anumit spital – persoana fizică sau juridică – poate vedea exact ce nevoie concretă are instituția. Voluntarii Asociației sunt în legătură cu spitalele, la nivel național, și updatează în timp real volumele echipamentelor necesare. Astfel, oricine este interesat să doneze pentru un anumit spital – persoană fizică sau juridică – poate vedea exact, în timp real, ce nevoie concretă are instituția.,,Traversăm un moment critic și urgența cea mai mare o reprezintă spitalele și medicii din prima linie. Este nevoie de fiecare dintre noi și vrem să facem un apel către toți cei care pot ajuta – cu bani, cu timp și expertiză. Așteptăm ONG-uri partenere, din anumite regiuni ale țării sau județe, alături de noi, ca să vedem cum anume putem fi complementari în a ajuta spitalele cu echipamente. Așa că cine vrea să ni se alăture ne poate contacta la adresa de email din platformă”, spune Raluca Mihăilă, fondator Asociație Adrenallina Media.

Patru spitale din Gorj, cu listele de necesități la vedere!
Pe această platformă online recent lansată, deja un număr de patru unități spitalicești din județul Gorj și-au detaliat, până ieri, stocurile de necesități, fie că vorbim de echipamente pentru personalul medical, fie că vorbim despre aparatură medicală.
Este vorba despre următoarele spitale: Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu, Spitalul Orășenesc Novaci, Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești și Spitalul Municipal Motru.
Astfel, necesarul la cele patru spitale din Gorj este următorul: la Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu – măști FFP2, combinezoane, acoperitori, mănuși, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe; la Spitalul Municipal Motru – măști FFP2, măști cu 3 pliuri, materiale de protecție, dezinfectanți, medicamente; la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești – măști FFP2 5.000 buc., bonete unică folosință 1.000 buc., cizme cauciuc 500 buc., acoperitori cizme 2.000 buc., cearceaf unică folosință 2.000 buc., scutece de unică folosință adulți 100 bax., mănuși examinare 200 cutii, combinezoane protective impermeabile 1.000 buc., pijamale unică folosință 1.000 buc., ochelari protecție 500 buc., șort impermeabil unică folosință 100 buc., aparat ventilație 3 buc., lămpi ultraviolete 5 buc., monitoare funcții vitale 3 buc., injectomat 5 buc.; la Spitalul Orășenesc Novaci – măști cu filtru și 3 pliuri, combinezon protecție, mască FFP2-FFP3, botoși cu talie înaltă, mănuși risc biologic.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here