Corpul de control va investiga Tarom, companie condusă de un gorjean

320

Premierul Mihai Tudose a anunţat, in această seara, că va dispune Corpului de control să investigheze, începând de luni, situaţia de la Tarom, companie care a înregistrat o pierdere istorică, el subliniind că aceasta nu va fi închisă sau vândută, dar că e necesar să intre pe profit.

Întrebat, la Antena 3, ce se întâmplă la compania condusa de gorjeanul Eugen Davidoiu şi dacă aceasta merge spre redresare sau spre închidere şi vânzare, Tudose a răspuns: „Acum mi se pare că merge mai rău ca anul trecut, date fiind cifrele. A reuşit să aibă o pierdere istorică”.

Va trebui făcut ceva fiindcă este o companie naţională, este un simbol naţional, şi nu va fi nici închisă, nici vândută. Ea va trebui să intre pe profit şi să se dezvolte”, a adăugat premierul.

Întrebat de moderator dacă a dispus efectuarea de investigaţii la Tarom, în condiţiile în care au existat speculaţii că Tarom era pregătită pentru „măritat” cu ţintă fixă, Tudose a răspuns: „De luni, credeţi-mă, Corpul de control al primului-ministru va avea treabă acolo”.

„Totuşi, sunt 2000 de angajaţi. Dacă erau o mie de piloţi, era în regulă. Dar sunt mai mulţi la departemante suport, gen marketing. Piloţii produc banii, personalul navigant. Cei care zboară produc banii şi pentru cei de la sol. (…) Sunt companii în România, care zboară, private, lor le merge bine. La a noastră nu îi merge bine. Nu vi se pare că ceva e în neregulă?”, a mai spus Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here