Corpul de Control al ministrului Educației, la Școala Gimnazială Bolboși și la Școala Primară Ohaba Jiu! Probleme importante, puse pe tapet

1639

Trei reprezentanți din Corpul de Control al ministrului Educației sunt de luni în județul Gorj, acest organism fiind a treia oară în județul nostru de la începutul acestui an. De data aceasta, unul dintre cei trei s-a deplasat la școlile din comuna Bolboși, lucru confirmat și de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, pentru a verifica o serie de probleme, apărute în unitățile școlare de pe raza acestei localități. Ultimul incident, relatat de mass-media, privește chiar un raport incorect profesional între directorul școlii și un cadru didactic, dar și un raport de muncă deficitar între directorul școlii și secretara unității de învățământ.

Ieri dimineață, reprezentantul Corpului de Control al ministrului Andronescu, alături de inspectorul Onu Popescu, care se ocupă cu învățământul primar, dar, și de inspectorul de sector Neofit, s-au prezentat la Școala Gimnazială Bolboși și la Școala Primară Ohaba Jiu pentru a cerceta împrejurările în care elevii claselor a III-a și a IV-a au făcut cursuri împreună cu preșcolarii timp de o lună de zile. S-a discutat cu învățătorul, aflat atunci în concediu medical, care a relatat astfel mai multe probleme avute cu directorul coordonator al școlii Laurențiu Șurcă, dar și cu secretara unității de învățământ, care suportă un conflict permanent cu șeful ei, același Șurcă, director fără concurs pe post, respectivul nefăcând parte nici măcar din corpul de experți, care au posibilitatea să îndeplinească această funcție.Cu toate acestea, Șurcă este de mai bine de un an pe funcție, unitatea fiind permanent în mijlocul unor scandaluri publice, care afectează elevii și comunitatea. De asemenea, cadrele didactice ale școlii au avut conflicte directe cu directorul, unele ajunse în fața instanței de judecată, instanțe care au decis vinovăția lui Șurcă și un prejudiciu pe care acesta trebuie să-l achite subalternelor sale. Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, a confirmat, ieri, pentru Gorjeanul prezența la Bolboși a Corpului de Control al ministrului Educației, cu mențiunea că cei trei verificatori, doi fiind de la nivelul a două județe, se află de luni în verificare, lucru anunțat la IȘJ, pentru a analiza o serie de probleme din învățământul gorjean.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here