Corpul de Control al CEO, în verificare la ELCFU Turceni! Compresoare pentru locomotive, găsite lipsă

2128

Timp de trei zile, săptămâna trecută, reprezentanții Corpului de Control al Complexului Energetic Oltenia au luat la puricat toate documentele referitoare la intrările și ieșirile materialelor din gesiunea Secției ELCFU Turceni. Un astfel de control nu s-a mai făcut de o lungă perioadă de timp, iar verificarea nu a fost fără rezultate notabile. Potrivit unor surse din ELCFU, verificatorii au depistat, cu prilejul acestui control, că un număr de compresoare, care au funcționat pe locomotivele din dotarea secției din Turceni, la ieșirea din garanție, au fost demontate de pe locomotive și făcute dispărute. Prejudiciul ar fi destul de mare, dar, cel mai interesant este că, la o doar o zi după finalizarea controlului care s-a încheiat, vineri, un astfel de compresor a apărut, din senin, la poarta trei a termocentralei din Turceni, în câmp deschis, poziționat lângă un depozit de fier vechi al Secției ELCFU. Se bănuiește că de teama repercusiunilor și a temerii că managerul Burlan va afla de lipsuri, acest compresor și-a făcut apariția în zonă.

Felul în care se află depozitat acest compresor, apărut imediat după plecarea Corpului dse Control al CEO de la Turceni arată că piesa a fost adusă și pusă acolo în grabă. Asta deoarece, un astfel de compresor trebuie să aibă asigurate condiții propice de depozitare și păstrare. Se vede teamă în intenția celor care au adus compresor în zonă, mai ales că cei din Corpul de Control au depistat tocmai lipsa acestui tip de piesă.
Actualul director al ELCFU Motru nu ar trebui să fie străin de această procedură, deoarece, pe perioada cât a fost inginer-șef, a coordonat problemele tehnice din Secția Turceni și frecventa des zona. În baza acestui considerent, credem că Bușe Ilie va verifica personal lipsa acestor compresoare din secția aflată în subordine, apariția compresorului la poarta 3, dar și depozitarea improprie a acestuia.Se pare că verificarea Corpului de Control al CEO nu s-a limitat numai la aceste lipsuri, vorbindu-se între salariați că s-au depistat și alte nereguli grave ce vor fi comunicate managerului Daniel Burlan, care va lua măsuri. În această secție s-au constatat mai multe deficiențe și probleme de management care au fost trecute însă cu vederea de fosta conducere a companiei, salariații având mari așteptări că noii conducători vor fi transparenți și nu vor mai mușamaliza neregulile și abaterile din secție.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here