Copil, desfigurat după ce a căzut într-o gură de canal

125

33Un copil în vârstă de doar doi ani a fost adus în stare gravă la spital, după ce a picat într-un canal adânc de 2 metri. Micuţul a fost lăsat nesupravegheat de părinţi în timp ce se juca cu alţi copii în faţa locuinţei din Târgu-Jiu. Vecinii au auzit ţipetele şi l-au scos la suprafaţă. Copilul are multiple leziuni în zona feţei.

Micuţul a fost lăsat în faţa blocului în care locuieşte, în grija celor 5 fraţi. Cel mai mare dintre ei are 12 ani. Se jucau cu toţii în stradă. Cel mai mic dintre ei, de 2 ani, n-a observat o gură de canal neacoperită şi a căzut în ea. Aceasta era plină de gunoaie şi, se pare că acest lucru a aplanat căzătura. Din gura de canal a fost scos de vecini. „Am văzut când l-au scos femeile din canal, pe braţe, l-au pus pe iarbă, era plin de sânge, l-au dezbrăcat, veni poliţia şi au chemat ambulanţa, era aproape desfigurat la faţă. Consider că trebuie să se ia o măsură faţă de părinţi”, a povestit o vecină.

Părinţii nu ştiau de copil

În tot acest timp, părinţii micuţului habar nu aveau ce i s-a întâmplat copilului. O patrulă de 22poliţişti l-a văzut pe copil plin de sânge şi a chemat ambulanţa. „A fost adus un copil cu plăgi contuze faciale, care a căzut în canal. Are plăgi foarte extinse şi a fost dus la secţia de ortopedie a Spitalului de Urgenţă”, a comunicat Liliana Crăciun, medic UPU Târgu-Jiu. Atunci a fost anunţată şi mama micuţului, evident, de poliţie. „Poliţiştii au fost solicitaţi să intervină, colegii mei l-au preluat pe copil şi am vrut să-l ducă la spital, l-au pus într-o ambulanţă, aflată în drum spre locul respectiv. Copilul se afla fără supravegherea părinţilor, poliţiştii au sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului, urmând ca faţă de părinţi să se ia măsurile privind legislaţia în vigoare”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IJP Gorj.

În căutarea canalului!

Starea copilului este acum bună, după ce medicii i-au cusut rănile de pe faţă mai bine de o oră. 4Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj ar putea să-i decadă din drepturi pe părinţii micuţului, dacă se va dovedi că din neglijenţa lor s-a întâmplat totul. Reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Jiu au mers, ieri, în zonă să vadă cui aparţine canalul. Au decis să-l acopere din nou, chiar dacă acesta a avut, până de curând, capac. Vecinii s-au plâns de faptul că imediat ce sunt puse, capace de canal sunt furate.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here