Control la spital. „Nu am emoții”

1047

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu este verificat, în aceste zile, de o comisie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin. Corpul de Control al Ministerului Sănătății nu a mai ajuns la unitatea sanitară condusă de Gigel Capotă. „Este un control încrucișat care are loc anual în toată țara. La noi au venit cei de la Caraș-Severin, la toate cele trei spitale, iar cei de la DSP Gorj vor merge în control în alt județ. Este un control privind respectarea legislației, în ceea ce privește igiena, infecțiile nosocomiale. O să vină și Corpul de Control. Nu văd ce emoții aș avea. Unele controale au și rolul de a îndrepta anumite probleme”, ne-a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Scandalul de la Psihiatrie, „incident administrativ”
Cât privește scandalurile din ultima vreme, care au afectat serios imaginea spitalului, managerul Capotă le cataloghează drept „incidente administrative. Sunt de notorietate imaginile cu pacienții semi-dezbrăcați de la Secția Psihiatrie, încurajați să întrețină relații sexuale. Doi angajați ai instituției au fost ulterior sancționați la salariu, între care și fiica vitregă a managerului Capotă.
„Ne-am luat toate măsurile să nu mai apară asemenea incidente administrative cum au fost cele relatate în presă. Ele au fost perpetuate, dezvoltate și ridicate la rang de uriaș scandal tot de către acești salariați care nu și-au respectat atribuțiile de serviciu. Sunt inerente aceste incidente în orice unitate, mai ales cum suntem noi, cu aproape 1.300 de angajați”, a mai declarat Capotă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here